Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Veslemøy Narvesen ble årets Usbl Jazztalent ved Oslo Jazzfestival

Årets Usbl Jazztalent-pris ble delt ut på Oslo Jazzfestivals åpningskonsert med Oslo Jazzensemble i Marmorsalen på Sentralen i går, 12. august 2020.

Årets prisvinner er Veslemøy Narvesen! Prisen ble delt ut av Usbls administrerende direktør Johan Bruun og består av 30 000 kr fra Usbl, samt et tilbud om å gjøre en konsert på Oslo Jazzfestival i 2021. I tillegg til dette mottok hun et diplom illustrert av kunstneren Sindre Goksøyr.

Trommeslager Veslemøy Narvesen (1987) fra Kristiansand, er en av Norges meste fremadstormende unge jazzmusikerne. Hun har de siste årene vært student ved Norges Musikkhøgskole og flytter denne høsten til Trondheim for å fortsette sine studier ved jazzlinja på NTNU.

Narvesen har en modenhet i sin tilnærming av improvisasjonskunsten, som bevitner en musikalitet helt utenom det vanlige.

I 2019 blåste hun og sine bandkolleger i Kongle Trio, bakoversveis på et fullsatt Herr Nilsen under Oslo Jazzfestivals talentutviklingsprogram Nordisk Showcase, og trioen har i etterkant representert festivalen ved flere anledninger i utlandet. Narvesen er også å finne bak trommesettet i band som Mall Girl, KALLE, Ladybird Orchestra og på turné med Moddi. Videre har Veslemøy de siste årene jobbet med musikere som Anja Lauvdal, Julie Kjær, Mette Rasmussen, Christian Winther, Heida Mobeck og Guro Moe.

Under Oslo Jazzfestival har du selvfølgelig anledning til å oppleve henne live bak trommesettet.

I og med at hun er en etterspurt musiker spiller hun ikke bare én konsert, men to konserter i løpet av festivalen. Torsdag 13. august kan du høre henne med Lady Bird Orchestra på Salt der de deltar i Norsk Jazzforums talentprogram. Søndag 16. august, på festivalens siste dag, spiller Kongle Trio som en del av festivalens hovedprogram på Nasjonal Jazzscene Victoria.  

På bildet ser vi Oslo Jazzfestivals festivalsjef Øyvind S. Larsen, musiker og prisvinner Veslemøy Narvesen og Usbls administrerende direktør Johan Bruun.

Oslo Jazzfestival 2020 arrangeres fra 12. til 16. august

Tekst: Oslo Jazzfestival
Foto: Matija Puzar

Skriv et svar