Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Vinterjazz i Danmark aflyses

Den landsdækkende festival Vinterjazz skulle have fundet sted fra den 5.-28. februar, men den seneste forlængelse af de landsdækkende COVID-restriktioner tvinger nu festivalen til en aflysning 

Festivalleder Kenneth Hansen: «Vinterjazz er normalt startskud for spillestedernes livesæson i hele landet, så aflysningen gør ekstra ondt på dem. Men mest af alt er det en katastrofe for de danske jazzmusikere, som stadig har sidste års aflysning af Copenhagen Jazz Festival siddende i kroppen».

Vinterjazz spreder sig sædvanligvis over godt 100 spillesteder og arrangører fra Aalborg til Rønne. Festivalen har siden sin begyndelse i 2001 været det største årlige startskud til et nyt musikår for både publikum og musikere og i særdeleshed for dens mange deltagende spillesteder og arrangører – fra nordjyske kulturhuse til stenbroens musikalske kirker.

Den forrige restriktionsforlængelse havde allerede kappet de første tre dage af Vinterjazz 2021, men alle håbede til det sidste, at pandemien ville lette nok til, at man kunne holde fast i i hvert fald dele af det planlagte festivalprogram – men sådan skulle det altså ikke gå.

Restriktionerne, der oprindeligt blev indført den 15. december, rammer kulturinstitutioner over hele landet, som altså fortsat skal holde deres indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder blandt andet teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse og biografer.

De nuværende restriktioner gælder alle landets kommuner, foreløbig frem til og med 28. februar 2021.

_____________________

Om Vinterjazz
Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger med et stort og mangfoldigt koncertprogram. Det, der gør Vinterjazz til en speciel musikbegivenhed, er, at det er et nationalt sammenskudsgilde mellem spillesteder og arrangører, musikere og publikum, de store byer og udkantsdanmark – et nationalt initiativ, som er skabt og finder sted lokalt.

Skriv et svar