Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

WAKO og Oslo Strings strømmes fra Kampenjazz

Førstkommende søndag (den 24. januar) klokken 20.00 blir det mulighet til å høre kvartetten WAKO i samspill med Oslo Strings direkte fra Kampenjazz i Oslo. Etter at all offentlig konsertvirksomhet ble forbudt også i Oslo, på grunn av korona-pandemien, forsøker Kampenjazz seg med å strømme konserten på facebook.

Konserten starter klokken 20.00 med en samtale mellom salt peanuts* medarbeider Johan Hauknes og musikerne i bandet.

Wako & Oslo Strings gjorde plata «Modes for All Eternity» på AMP Music & RFecords i 2017, en plate som ble anmeldt i etterkant på salt peanuts* (anmeldelsen kan du lese HER). Dette er et kulturelt samarbeid mellom syv musikere med bakgrunn fra jazzlinja på NTNU i Trondheim og det klassisk utøvende miljøet i Oslo. En jazzkvartett sammen med en stryketrio.

Visjonen er at musikken skal bygge broer mellom jazz og klassisk musikk. Med jazzkvartettens samspill og improvisasjon i bunnen, henter de inspirasjon fra komponister som Messiaen og Stravinskij og moderne kammerjazzprosjekter som Christian Wallumrød Ensemble og Alpaca Ensemble. Musikken består av skrevne og improviserte partier der de to ensemblene utfyller hverandre i et nyskapende og interessant lydbilde.

Wako og Oslo Strings består av: Bárður Reinert Poulsen (b), Kjetil André Mulelid (p), Hans Hulbækmo (dr), Martin Myhre Olsen (as), Kaja Constance Rogers (vio), Isa Caroline Holmesland (viola), Kaja Fjellberg Pettersen (c)

Sjekk arrangementet HER

(Foto: Eyðun Müller Thomsen)

Skriv et svar