Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Avsky! Avsky!

Dette er slikt som gjør oss forbannet. Dette er slikt som er et direkte misbruk av konseptet Record Store Day.

Dette er et eksempel på hva som er alvorlig galt med platebransjen i dag. Dette er et eksempel på utgivere som ødelegger store deler av platebransjen.

En plate-label fra California, som kaller seg «Premium Cool Records», lanserer en utgivelse «Dizzy Gillespie – Charlie Parker — Town Hall, New York City, June 22, 1945» med følgende beskrivelse for utgivelse til RSD 26. september 2020:

«Live concert recording of Dizzy and Bird from Town Hall not previously known to have been recorded. With audio restoration by Ted Kendell, the sound is excellent. This is a discovered recording of Dizzy and Bird at bebop’s inception – the equivalent of finding the Buddy Bolden cylinder. Also features Don Byas, Al Haig, Curley Russell and Max Roach. 180 Gram + Color vinyl, in 1200 gold foil numbered Gatefold tip-on jackets with extensive liner notes, plus two sided insert with additional text».

Dette er Bullshit! Damned bullshit! Nothing but bullshit!

1) Dette er et velkjent opptak fra mellombølge-radio i New York. Dette turde være åpenbart, ved det enkle faktum at radio-mannen, DJ og MC, Symphony Sid Torin, er tilstede. Opptakene er gitt ut flere ganger på CD, og alltid, slik som dette, på bootleg-selskap.

2) Det er ikke noe som helst i nærheten av «…finding the Buddy Bolden cylinder …». Det når ikke et slikt funn en gang til ankelen!

3) Å pakke inn stjålne varer i gylden vinyl med nummerering i et begrenset opplag på gull-folie, er verken i nærheten av å gjøre dette til en verdifull utgivelse, eller til å gi utgivelsen status som et kunstverk. Det er kun for å maksimere profitten! Kun for å prøve å lure deg til å tro at denne plata må du ha!

4) Dette er profitt-søken av verste slag. Her utnyttes kjøpere ved at utgiveren sitter på informasjon som det store flertall av kjøpere ikke har, og ikke kan få, før de har kjøpt plata.

5) I beste fall er denne gull-folierte plata kitsch, i verste fall så er dette tyveri og lureri!

Prisen de forlanger for denne plata er ukjent, men den ligger nok definitivt ikke i det normale prissjiktet for LP-er.

Kort og godt: Styr unna! Ikke la opportunister som dette få ødelegge de internasjonale nettverkene og salgskanalene for kvalitativt og historisk viktige utgivelser.

This is absolutely not cool! This is outright Uncool!

Johan Hauknes

 

2 Responses to “Avsky! Avsky!”

  1. Sverre Lunde

    det er virkelig godt at vi har en årvåken jazzpolitimann som Johan som kan avsløre slik svindel. jeg er helt enig i det han sier, detter er profittsøking av verste slag.
    jeg anmoder Johan (han har kanskje allerede gjort det) om å tilskrive disse svindlerne, gjerne md en oversettelse av denne artikkelen. Om ikke annet så kan det kanskje gi dem noen søvnløse dager. Det er aldri hyggelig å bli avslørt som svindler.

  2. Johan

    Takk Sverre,
    Innlegget er sendt til Record Store Day, med spørsmål om dette er akseptabelt for RSD.