Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Energisk fredag på Jazzhouse

JAZZHOUSE, KØBENHAVN, 31. MARS 2017: To friske konstellasjoner var samlet på Jazzhouse denne fredagskvelden. Først en duo med saksofonisten John Butcher og den nederlandske gitaristen Andy Moor, før vi fikk kvartetten Lean Left, fremdeles med gitaristen Andy Moor, men her i selskap med landsmannen Terrie Ex på gitar, amerikanske Ken Vandermark på saksofon og bassklarinett og norske Paal Nilssen-Love på trommer. En kvartett som er aktuell med sitt nye album «I Forgot To Breath» (Trost Records).

Det er alltid en fryd å høre saksofonisten John Butcher. Det være seg i denne duoen, i duo med den norske trommeslageren Ståle Liavik Solberg, eller med Red Trio, som han gjorde en strålende plate med for et par år siden. Han er en saksofonist som har mange ideer og som kommer med dem, nesten hele tiden. Hans tone i saksofonen er slik vi kan like den, rubust og «mandig», og sammen med Andy Moors energi, som også smitter over på Butcher, så ble dette en fin opplading til kveldens hovedband.

For det var ikke tvil om at det var Lean Left som var hovedbandet denne kvelden. Har møtes fire musikere som kjenner hverandre ut og inn. Spesielt har Ken Vandermark og Paal Nilssen-Love (bildet) spilt sammen en rekke ganger i mange forskjellige konstellasjoner de senere årene. Og her gis det ikke ved dørene. Vandermarks tenorsaksofon har mye fra salige Fred Anderson i seg, og som læremester og mentor, har nok Vandermark hentet mye fra Anderson. Sammen med Nilssen-Loves heftige «duracell-aktige» trommespill, er dette den perfekte freejazz-duo. Og når man får de to «gale» nederlenderne Terrie Ex og Andy Moor med på laget, så sitter musikken som et skudd.

Hele settet var energisk og intenst, selv om det ikke var «førstemann til hundre», men heller en intens ro i energien, selv om ro ikke akkurat er det vi forbinder med Terrie Ex’ rocka gitarspill og sceneopptreden.

To band på en flott kveld på Jazzhouse, og det var godt å se at mange hadde tatt turen denne fredagskvelden. Man kunne til og med observere fans med Large Unit t-skjorter på plass!

Tekst og foto: Jan Granlie

Skriv et svar