Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Fra trøndersk punk til sarte viser

SONIC STILLS FEST, STILLVERK, TRONDHEIM, DAG 3, 4. SEPTEMBER 2021: Tredje og siste dag på festivalen starta med Alle grøfters mor i containeren. Duoen har utspring i Eat The Rich-festivalen på Svartlamon og pønkmijløet på UFFA, og innfridde greit med et sett som virka som 30 låter på 30 minutter. Fort og hektisk der altså.

Hver kveld har imidlertid vært arrangert i to runder – så de spilte et sett til som jeg fikk med meg etter at første runde var slutt. Da slo de til med en halvtimes technopønktrance-låt av det svært dansbare slaget. To svært forskjellige verdener med andre ord. Hør dem på soundclous-lenken under.

Første sett i blackboxen var verdenspremiere med Møkkboot. Om gårsdagens trio Loose Items var hardtslående saker, så var trioen Jenny Frøysa – barytonsax, Nicolas Leirtrø – barytongitar og August Glännestrand – trommer direkte massive til tider. Massive og svært så fengende. Ikke noe håp om spillejobb i pianobaren på Britannia der heller med andre ord. Hør dem på bandcamp-lenken under. –

Siste sett var Maria Norseth Garli feat. Amalie Dahl. Det vil si det vanlige bandet var også med: Lars Ove Fossheim og Kyrre Laastad – gitarer og Tor Haugerud – trommer. De tok den helt ned, både i volum og tempo. Om man skal prøve å beskrive det sånn omtrent – tenk på et lydbilde noe i retning av Cowboy Junkies, bare saktere, og med lange åpne partier hvor musikerne bare bygger en meditativ stemning. Helt magisk!

Tekst og foto: Thor Egil Leirtrø

https://mokkboot.bandcamp.com/
Bandet med det utsøkte nevnet Alle grøfters mor


Jenny Frøysa i Møkkboot


Maria Norseth Garli feat. Amalie Dahl med band


To av initiativtagerne, Mette Rasmussen og Ingebrigt Håker Flaten


Konsertarenaen siste dag av festivalen

Skriv et svar