Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Hugos dag

COPENHAGEN JAZZ FESTIVAL 2. JULI 2016: Så kom dagen da man kom for sent til nesten alt under årets festival i København. Og når man kommer for sent til en konsert, så har dette en tendens til å forfølge en resten av dagen.

Men vi fikk i alle fall med oss gårsdagens hovedatraksjon: «Hugo for altid». Eller det vil si, første delen av denne hyllesten. Hugo er ensbetydende med bassisten Hugo Rasmussen, som dessverre gikk bort alt for tidlig, den 30. august i fjor. Han var en av Danmarks mest allsidige og dyktige jazzmusikere, og inspirerte en hel generasjon av unge musikere. Han spilte med «alle», og han kunne komme opp med plateinnspillinger med Cornelis Vreeswijk, Al Gray, Wild Bill Davison, Harry Sweets Edison, Ben Webster, Dexter Gordon, Svend Asmussen, Trille, Jesper Thilo, og, til og med Tom Waits.

I går var det Hugos dag i Kongens Have rett over gaten for JazzCup. Salt-peanuts.eu var tilstede på første del, hvor saksofonisten Jacob Dinesen (bildet) ledet Hugos gamle All Stars-band med trombonisten Mads Hyhne (bildet), pianisten Heine Hansen, bassisten Daniel Franck og trommeslageren Frands Rifbjerg. Mange gode, gamle standardlåter fra et stjernelag av danske musikere, hvor alle viste stor ære og respekt for Hugo Rasmussen, og hvor spesielt bassisten Daniel Franck og pianisten Heine Hansen storspilte. Og i det man forlot den flotte parken, spilte fire bassister sin hyllest til Hugo.

Så begynte ting å pakke på seg.

Vi skulle på Galleri Boheme for å høre den finske saksofonisten Mikko Innanen sammen med den norske trommeslageren Håkon Berre med flere. Men da vi etter en del leting i de københavnske bakgater omsider fant fram, var selvsagt konserten akkurat over.

Senere skulle vi på Jazzhouse for å høre Lotte Ankers prosjekt Hanoi/Berlin, men så skjedde det samme der…

Så gårsdagen ble rett og slett Hugos dag. Etter at vi hadde forlatt parken, var det dikt ved poeten av saksofonisten Torsten S. Høeg, en ytterst entusiastisk poet og en morsom herre, før saksofonisten Jacob Dinesen fremførte «Dino with String», før det hele endte opp i en jam til Hugos ære.

Og regnet holdt seg på avstand denne andre dagen av jazzfestivalen. Og det kan vi også nesten si om salt-peanuts utskremte. Men vi lover å komme mye sterkere tilbake i dag!

Tekst og foto: Jan Granlie

Skriv et svar