Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Rocka fredagskveld med Mariam

IDEAL BAR, KØBENHAVN, 8. DESEMBER 2017: Ideal Bar er en bar/et konsertlokale som ligger i tilknytning til konsertstedet Vega i København, et av de viktigste og mest oppegående spillesteder for rock og beslektet musikk. De holder til nede på Vesterbro, og denne fredagen var vi klare for å høre den svenske vokalisten Mariam the Believer. Et møte vi hadde sett fram til i lang tid, og endelig var det mulighet for å høre den svenske artisten i sitt eget soloprosjekt.

Mariam the Believer er vokalisten Mariam Wallentin, som vi best kjenner fra duoen Wildbirds & Peacedrums, sammen med trommeslageren Andreas Werlin, og som frontfigur, sammen med vokalisten Sofia Jernberg, i Mats Gustafssons Fire! Orchestra.

Mariam Wallentin fikk «Jazzkatten» som årets svenske jazzmusiker i 2013, samme år som hun fikk Sten A Olssons kulturstipend. Hun har deltatt på en rekke plater, med Wildbirds & Peacedrums, Fire! Orchestra!, Gothenburg String Theory, David Ählen, Susanna & The Magical Orchestra, Anders Jormin, Lykke Li, Lisa Ullen og Nina de Heney, for å nevne noen.

De var inne i avsluttningen av sin Europaturné denne fredagen på Ideal Bar, og selv om det ikke var fylt til randen med publikum, så var det godt besatt i det helt ok lokalet.

Musikken vi fikk servert, finner man stort sett på platen «Love Everything» som kom tidligere i år. En vakker pop/rock-innspilling, som befinner seg mest i rockeavdelingen, og litt i nærheten av Kate Bush. På platen har hun med et stort «hold» med musikere som, i stor grad, til daglig oppholder seg innenfor jazzmusikken. Og det er mer enn forståelig at hun ikke kan reise på turné med hele denne gjengen, som innbefatter både Sofia Jernberg, Mats Gustafsson, Alexander Zethson, Oren Ambarchi, Per Texas Johansson, Jo Berger Myhre, Johan Berthling, Dan Berglund og Andreas Werlin, pluss en rekke andre musikere.

I turnébandet fant vi både Alexander Zethson og trommeslageren Anna Lund, kanskje den friskeste av de relativt unge, nye, svenske trommeslagerne, pluss et par andre jeg ikke kjenner fra før. Men at bandet var litt mindre enn plateprosjektet, gjorde ingenting. For den gjengen hun har med på tur, er i stand til å understøtte og pushe Mariam nok til at det holder i massevis på konsert.

Nå er jo ikke vi i salt-peanuts.eu de som kan påberope oss størst kunnskap om denne typen pop/rockemusikk. Men vi koste oss uten tvil.

Mariam har en fin stemme som har et stort register, og hun lager låter som fungerer perfekt for hennes stemme. I tillegg er arrangementene smakfulle og deilige å høre på, og med såpass dyktige og samspilte medmusikanter, så leverer de musikk som passer perfekt på en litt hustrig fredagskveld.

I det hele tatt var konserten denne kvelden en flott opplevelse. Og med Anna Lunds fine trommespill, koste vi oss storligen. Mariams seneste plate, «Love Everything» på hennes eget plateselskap, «Repeat Until Death», surrer i bakgrunnen mens dette skrives, og bedre søndagsettermiddagsmusikk kan man nesten ikke tenke seg. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Tekst og foto: Jan Granlie

Skriv et svar