Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Laurie Anderson / Arve Henriksen på Punkt

Hovedkonserten under årets Punkt-festival i Kristiansand neste uke (4.-6. september) blir utvilsomt duokonserten med den amerikanske performance/musikeren Laurie Anderson og en av Norges ledende trompetere innenfor jazz og improvisert musikk, Arve Henriksen. Konserten arrangeres i Fønix Hall lørdag kl. 22:00 med etterfølgelnde live remix av konserten gjort av Fennesz.

For den som har lyst til å lære Laurie Anderson litt bedre å kjenne, blir det mulighet for å høre henne fortelle om sin kunst allerede fredag 5. september kl. 14:00.

Salt peanuts* vil være på plass gjennom hele festivalen og komme med daglige rapporter fra festivalen.

Laurie Anderson er født den 5. juni 1947, og er en amerikansk eksperimentell performance artist, komponist og musiker, som ved siden av å synge også spiller fiolin og keyboards. Musikalsk oppholder hun seg for det meste innenfor eksperimentell musikk og kunstrock.

Opprinnelig ble hun utdannet som skulptør, og gjorde sitt første performance-stunt tidlig på 60-tallet. I 1981 slo hun gjennom for alvor hos det store publikum. Med låta «O Superman» nådde hun hitlistene, og havnet til slutt på 2. plass på de britiske poplistene. I 1986 regiserte hun og spilte i konsertfilmen «Home Of The Brave» (du kan se hele videoen etter denne artikkelen). Samme året gjorde hun også flere soundtracks til andre filmer.

I 2008 giftet hun seg med rockeikonet Lou Reed, og var gift med han fram til han døde i 2013.

Se filmen http://:

 

Skriv et svar