Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Mingus tilbake i Aulaen i Oslo via Arild Andersen

Det er mange legendariske konserter en gjerne skulle ha opplevd på nytt, eller for første gang. I kveld (tirsdag 12. august) kan du gjenoppleve Mingus i Universitets aula i Oslo.

Noen konserter etterlater seg større spor enn andre, og noen veldig få blir så viktige at de nærmest blir til et begrep. «Mingus i Aulaen» er et slik begrep og refererer til en av de største og mest omtalte jazzkonsertene i Norge. Konserten hadde en entusiastisk forhåndsomtale signert Jan Erik Vold, og en tilsvarende begeistret anmeldelse signert Arne Nordheim i Dagbladet dagen etter.

I år er dette 50 år siden, og idéen om å markere dette med en konsert i Aulaen formidlet Oslo Jazzfestival videre til bassisten Arild Andersen. Han var selv på konserten som 18 åring sammen med hele det unge jazzmiljøet i Oslo, og nå får Oslo Jazzfestivals publikum en mulighet til å gjenoppleve konserten via Arild Andersens Sekstets tolkning av denne.

Originalkonserten pluss konsert fra Belgia og Stockholm på samme turneen, kan du se på salt peanuts utmerkede «TV-kanal»: https://salt-peanuts.eu/youtube/charles-mingus-quintet-i-belgia-oslo-og-stockholm/.

Skriv et svar