Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Musikk for de små rom

SONIC STILLS FEST, STILLVERK, TRONDHEIM, DAG 2, 3. SEPTEMBER 2021: Med foodtruck, bartelt og skjenkebevilgning på plass begynner det å ligne på en skikkelig festival! Festivalen kan også skilte med byens minste utescene – i en liten container. Denne ble innviet med en duokonsert av Hildegunn Øiseth – trompet og bukkehorn, og Jovan Pavlovic – trekkspill (hovedbildet). Et meditativt sett med undertoner av folk- og naturmusikk, og kanskje noen hint av Øst-Europeiske klanger – fiffig nok særlig i Hildegunns låter.

Sommeren er på hell, så etterpå var antagelig de aller fleste glade for å komme seg innendørs til litt varme, og neste sett med gitaristen Petter Vågan som på kort varsel hadde steppa inn for Kirsti Huke. Han har bakgrunn i fri-impro, men har de siste årene gjort seg mer bemerket innafor rocken med bandet The Fjords og «Big Music» – om det fremdeles er et uttrykk. Nå er imidlertid ei ny soloplate på gang, og om kveldens låter er en indikasjon, så går det i retning av et mer dempa uttrykk denne gangen. Kveldens sett ble gjort med akustisk gitar understøtta av dempa droning på synthene. Atmosfæren i låtene gikk til tider i retning av Nick Drake, og det er ikke det verste man kan assosieres med.

Kveldens siste sett var annonsert som Bjørn Marius Hegge Trio, men de fortalte mens de gikk på at de har skifta navn til Loose Items – for å satse internasjonalt. Med supermusikerne Oscar Grönberg (piano, keyboards) og Hans Hulbækmo (trommer og perkusjon) på laget burde ikke det være noe problem. Det blir imidlertid muligens ikke fullt så lett å få oppdrag i vinbaren på Britannia for å si det sånn. Vi fikk et heftig sett med Hans i usedvanlig hardtslående og rytmisk humør, og Oscar er vel kanskje den mest perkusive synthspilleren vi har ved siden av Ståle Storløkken. I kveld med lyder som henta ut fra 80-tallets dataspill. Det var nesten sånn at Bjørn Marius Hegge og kontrabassen drukna i mengden til tider – i hvertfall på den plassen jeg satt.

Tekst og foto: Thor Egil Leirtrø


Petter Vågan


Bjørn Marius Hegge Trio, eller Loose Items, som de kaller seg nå


Kveldsstemning på Stillverk

Skriv et svar