Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Orgelrock fra fortiden

VINTERJAZZ (DK), 26. FEBRUAR 2016: Så kom den dagen i februar 2016, hvor man hadde planer om en jazzfri dag. En dag for å gjøre de nødvendige innkjøp til kjøleskapet. Besøke postkontoret og hente ut de LP-pakkene som ligger og venter. Tørke støv og vaske gulv… Men nei.

Men det ble mindre jazz denne fredagen enn vanlig. Man beveget seg ut til Knippelsbro som forbinder City og Christianshavn. Under broen finnes det en kajakklubb, hvor man også har restuarant, bar og restaurant. Kayak Bar, er et av Københavns litt hemmelige spillesteder for rytmisk musikk, og denne ettermiddagen var det en verdenspremiere man ikke kunne gå forbi.

Den danske trommeslageren Stefan Pasborg og den norske keyoardisten Ståle Størløkken har aldri spilt med hverandre tidligere. Så Kayak Bar-konserten var en verdenspremiere. De hadde øvd i tre timer før første konsert, noe man slett ikke kunne høre på konserten. (Andre konsert med duoen er i dag, på ILK Eksplosion, ute på Albertslund).

Pasborg med heftig trommespill nesten fra start til mål, og Storløkken med hele sitt arsenal av tangenter som ble traktert med en storslått energi og vitaliet.

Til å være første gang disse musikerne møttes, så kan man bare se fram til senere møter. Disse to musikerne passer perfekt til hverandre, og kommunikasjonen og ideene er perfekte.

Men det var nesten en skam at ikke flere hadde funnet veien til Kayak Bar denne fredagen. I tillegg bør noen lære en del av publikum hvordan man oppfører seg på konsert. Enkelte trodde nok mest at de var på restaurant, og kunne konversere uforstyrret under konserten, noe musikerne, særlig Pasborg, mislikte stort (i tillegg til oss i det fåtallige publikumet som faktisk var der for å høre musikk).

Men denne duoen er en kombinasjon som bør forefinnes på klubber og festivaler i Norden (og verden) framover. La de få spille et par, tre konserter til, og musikken vil sitte som ei kule!

PS: Beklager det elendige bildet, men siden man ikke hadde planlagt å skrive om konserten, så hadde man lagt igjen kameraet hjemme. DS.

Tekst og (mobil)foto: Jan Granlie

Skriv et svar