Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

The Cabin Project i verdens minste konsertsal

KNIPPELSBRO, KØBENHAVN, 09.NOVEMBER 2015: I forbindelse med filmfestivalen CFH:DOX, har plateselskapet Unseen Records og JazzDenmark, i forbindelse med den kommende utdelingen av Danish Music Awards Jazz, fått åpnet det grønne, karakteristiske tårnet ved Knippelsbro mellom sentrum og Christianshavn for en uke med intimkonserter.

Og intime er det rett ordet. I dag, mandag, ble det åpnet med kvartetten The Cabin Project, som er et samarbeid mellom vokalistene Maria Fisker og Kira Skov. Med seg har de gitaristen Oliver Hoiness og saksofonisten Ned Ferm, som alle fikk presset seg inn på ca 4 m2 for en halvtimes intimkonsert.

Vi fikk låter både fra deres første innspilling, som kom på Stunt Records i 2014, og nye låter de arbeider med for ny plateinnspilling nå.

Kira Skov er en av Danmarks ledende vokalister, og kom nettopp på markedet med sin nye plate «May Your Mind Explode a Blossom Tree» på Stunt, en plate som selvsagt er anmeldt på salt-peanuts.

Det ble en tett og intim konsert, hvor de to vokalistene sang helt akustisk. Musikken ligger i et slags jazzpop-land, og de to er strålende vokalister.

Dyktige er også saksofonisten og keyboardisten Ned Ferm og gitaristen og keyboardisten Oliver Hoiness, og dedt hele ble en hyggelig stund i tårnet.

Resten av uka er det muligheter til å høre flere artister som er nominert til Danish Music Awards Jazz (hvorfor skal disse danskene alltid bruke engelske navn?). I morgen, tirsdag spiller pianisten Simon Toldam (og det er verdt å møte opp, kun for å se hvordan de skal få plass til pianoet…), men han er utvilsomt en av Danmarks ledende pianister om dagen. Onsdag stiller Horse Orchestra (med enda flere musikere enn i dag…), mens du på torsdag kan høre saksofonisten Lotte Anker solo. Så avrundes denne «mikrofestivalen» med trommeslageren Snorre Kirk med band fredag

Sted: Knippelsbrotårnet, Knippelsbro, på Amager/Christianshavnsiden.

Tekst og foto: Jan Granlie

 

Skriv et svar