Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Konserter

Ungdommen og frittgående musikere dominerte

MAIJAZZ, STAVANGER, 10.05.2015: Maijazz går mot slutten, og vi kan omsider begynne å puste normalt igjen. Men søndagen står igjen, med flere høydepunkter. Men først skal vi summere opp lørdagen.

Det hele startet med det unge Stavangerbandet Significant Time, med gjester. Den uhyre kreative pianisten og komponisten Øyvind Dale, vokalisten Signe Irene Stangborli Time, bassisten Fredrik Luhr Dietrichson og trommeslageren Raymond S. Lavik hadde fått med trompeteren Hayden Powell og saksofonisten Andre Roligheten for denne jobben, og plutselig satt alt på plass. Øyvind Dale skriver inteligente melodier som krever sin musikant, men med dette laget av musikere var alt på plass. Times ordløse sang sammen med Powell og Rolighetens blåserkommentarer, gjorde at komposisjonene vokste seg store og sterke. Kanskje Maijazz beste konsert i år.

Deretter var det nytt møte med monsteret Large Unit, trommeslageren Paal Nilssen-Love sitt «storband». To bassister, to trommeslagere, gitarist og en haug med blåsere, fikk rensket ut alle snev av ørevoks på studentstedet Folken. Vi merket oss spesielt trombonisten Mats Äleklint, trommeslageren Andreas Wildhagen og bandets nye medlem, altsaksofonisten og fløytisten Julie Kjær som alle skilte seg positivt ut med interessant spill. Men det er som kollektiv denne banden skiller seg ut. Mye av musikken er fritt improvisert, og kommunikasjonen musikerne i mellom er nærmest perfekt, med Nilssen-Love som überstormfürer på venstre flanke.

Deretter var det jam på Sting, hvor en rekke av Large Unit musikerne deltok, bl.a. sammen med Andre Roligheten. En strålende dag på Maijazz.

Nå er det straks tid for Sarah og Georg Riedels Pippi-prosjekt, sammen med lokale jazzstudenter, før vi klamrer oss fast med Hanna Paulsberg Concept, finske MOPO og svenske Soil Collectors før vi runder av med Randi Tytingvåd Trio.

Tekst: Jan Granlie

2 Responses to “Ungdommen og frittgående musikere dominerte”

  1. PRESSE – SIGNIFICANT TIME

    […] 18/01/201613/03/2016 Ungdommen og frittgående musikere dominerte […]

    Svar

Skriv et svar