Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Før Hedvig Mollestads Tingingsverk

Lørdag 13. april 2019 framfører gitaristen Hedvig Mollestad «sjølvaste tingingsverket» som det heter på Vossevangen, til årets Vossa Jazz-festival. Verket «Ekhidna» framføres, som vanlig er med Tingingsverket, i Vossasalen, på festivalens andre dag.

Hedvig Mollestad sier følgende om forberedelsene til framføringen:

«Å få lage Tingingsverk til Vossa Jazz er ein stor tillitserklæring, og ein fantastisk kjensle. Oppgåva har utløyst ein fandenivaldsk blanding av glede og gru i meg, som igjen har ført til eit ras av musikalske idear. Eg tek med meg desse kjenslene inn i musikken, som eg håper skal bli feit, groovy, rar, ultrafin, sprø og ikkje minst vere ei medrivande og engasjerande oppleving for publikum. Om det går an å kombinere presisjon og fokus med smil og lause og lave skuldrer, så går eg for det!

Eg vil lage musikk med ein breiare palett enn vanleg, og har difor valt eit svært utstrakt triouttrykk: ingen bassgitar, men med ein utvida tromme- og perkusjonssituasjon, doble keys og ein blås. For meg opnar dette for å gå opp nye vegar. Tanken om besetninga kom samtidig med ideen til musikken, og musikarane er ei god blanding av folk eg har jobba med tidlegare, som Marte [Eberson], Jon [Balke] og Torstein [Lofthus], og nokon eg aldri har spelt med før, som Susana [Santos Silva] og Ole [Mofjell]. Tanken på å skulle gjere dette verket saman med dei er ein gigantisk dose inspirasjon i seg sjølv». 

I anledning Mollestads tingingsverk til Vossa Jazz 2019, gjenpubliserer vi her et intervju Johan Hauknes gjorde med Hedvig Mollestad i august 2013. Artikkelen sto på trykk i Jazznytt nr. 03, 2013, side 14-21. Intervjuet gjengis her uten endringer.

I 2019 er det dessuten ti år og seks album siden Hedvig Mollestad Trio ble skapt, med Ellen Brekken og Ivar Loe Bjørnstad. Vi gratulerer!

Skriv et svar