Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Parkeringsplasser istedet for konsertlokale på Voss

Med rivningen av Fraktgodsen er et av de viktigste spillestedene på Vossa Jazz, og det viktigste kulturbygget på Voss, historie. Spillestedet Fraktgodsen er revet, og et av Vest-Norges fineste konsertlokaler, utenom de store byene, er fjernet fra jordens overflate.

Nesten så lenge jeg kan huske, har Fraktgodsen vært det sentrale stedet for kvalitetsjazz på Vossa Jazz. Her har vi hørt fantastiske konserter nesten helt siden vi begynte å reise over fjellet fra Oslo til Voss for å få med oss Vossa Jazz. Men nå er huset altså revet.

Bakgrunnen for rivningen er at på det området hvor Fraktgodsen sto, skal det bygges parkeringsplass!

Fra 1998 til 2006, var Fraktgodsen ikke bare en sentral scene på Vossa Jazz, men i motsetning til en del andre kulturhus rundt om i landet, var dette et sted som nesten daglig var fyllt opp av kulturutøvere og interesserte i lokalsamfunnet.

I 2006 sa Voss kommune nei til å støtte Fraktgodsen med kr 200 000 i året. Da Jernbaneverket, som eier området hvor Fraktgodsen lå, la fram planer for utbygging av en ny og opprustet Voss stasjon, ble det raskt klart at Fraktgodsen gikk en utrygg framtid i møte, og behovet for parkeringsplasser gjorde at rivning ble pekt ut som eneste, eller mest lettvinte, alternativ. En gjeng optimistiske entusiaster satte i gang en redningsaksjon, men ingenting førte fram.

Dette er en synd som kulturbygda Voss ikke vil få tilgivelse for på lang tid. Og vi sier som kollega Lars Mossefinn siterte på Facebook tidligere i dag:
«They paved paradise
And put up a parking lot».
Joni Mitchell

One Response to “Parkeringsplasser istedet for konsertlokale på Voss”

  1. Niels Christensen

    Sign of the times, my friends…

    Svar

Skriv et svar