Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Gyllene skivan til Anna Högberg Attack

Så er den svenske «Gyllene skivan» delt ut, og i år gikk prisen til salt peanuts* sin favoritt, Anna Högberg Attack for platen «Lena» (Omlott) (se cover under). Vi anmeldte platen i april i fjor, og vi konkluderte med følgende. «Ved siden av de fine og spennende komposisjonene og de fantastiske og energiske soliene, er det den kollektive improvisasjonen som gjør dette til en plate utenom det meste av andre plater med relativt fritt improvisert musikk man får tak i om dagen. Dette er musikere som kjenner hverandre svært godt, og som kommuniserer på et svært høyt nivå. Og resultatet er blitt en av vårsesongens (om ikke årets) beste og mest spennende plateinnspillinger denne anmelderen har fått innenfor dørene». Hele anmeldelsen kan du lese HER.

Anna Högberg Attack består av Anna Högberg på altsaksofon, Elin Forkelid på tenorsaksofon, Niklas Barnö på trompet, Lisa Ullén på piano, Elsa Bergman på bass og Anna Lund på trommer. «Lena» er deres andre plateutgivelse, etter debuten «Anna Högberg Attack», som kom i 2015, hvor bandet er det samme, bortsett fra at saksofonisten Malin Wättring nå er skiftet ut med trompeteren Niklas Barnö.

Utvelgelsen av Gyllene skivan foregår på den måten at man har en svensk jury som kommer med sine valg, pluss at leserne av magasinet JAZZ/Orkesterjournalen sender inn sine favoritter. I år ble Attacks plate den klare vinneren i juryen, før Rymdens plate «Space Sailors» (Jazzland) og Samuel Hällkvists «Epik, didaktik, pastoral» (BoogiePost) de tre mest foretrukne, men ingen av disse tre var blant de 25 mest foretrukne blant leserne. Her var det Ellen Anderssons «You Should Have Told Me» (Prophone), foran Beat Funkion feat. Natascha Flamichs «Live at the Red Horn District» (Do Music) og Iris Bergcrantz sin utgivelse «Young Dreams» (Vanguard Music Boulevard). Så har var tydeligvis juryen de som fikk bestemme.

De ti beste, samlet sett, ble
Anna Högberg Attack «Lena» (Omlott)
Ellen Andersson «You Should Have Told Me» (Prophone»
Rymden «Space Sailors» (Jazzland)
Samuel Hällkvist «Epik, didaktik, pastoral» (BoogiePost)
Elin Forkelid «Plays For Trane» (Sail Cabil Records)
Beat Funkion feat. Natascha Flamich «Live at the Red Horn District» (Do Music)
Lina Nyberg Tentet «The Clouds» (Hoob Records)
Mattias Risbergs Mining «Zauberberg» (Kullen Reko)
Svante Söderquist «Arrival» (Prophone)
Peter Asplund «All My Septembers» (Prophone)
Hederosgruppen «Storstrejk» (Diesel Music Group)

Skriv et svar