Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Intervju

The Keith Jarrett Interview

Keith Jarrett er en av verdens ledende jazzpianister. Han ble født i Allentown, Pennsylvania i 1945. Han regnes som en av de mest innflytelsesrike og dyktige jazzmusikerne i sin generasjon, … Les videre

Keith Jarrett er en av verdens ledende jazzpianister. Han ble født i Allentown, Pennsylvania i 1945. Han regnes som en av de mest innflytelsesrike og dyktige jazzmusikerne i sin generasjon, etter å ha spilt inn dusinvis av album som soloartist og som leder av forskjellige ensembler. Jarrett er kjent for sitt virtuose pianospill og improvisasjonsferdigheter, og har blitt anerkjent for sin unike evne til å blande elementer fra jazz, klassisk musikk og verdensmusikk inn i komposisjonene sine.

Han har samarbeidet med mange av verdens beste musikere og har mottatt en rekke priser gjennom hele karrieren, og befestet sin plass som en av storheter i jazzen. Og hvem husker ikke Jarretts europeiske kvartett med Jan Garbarek, Palle Danielsson og Jon Christensen?

For noen få år siden måtte han pågrunn av sykdom slutte å spille konserter og plater. Og etter det har det vært stille rundt den store kunstneren.

Dette er Rick Beatos relativt ferske intervju med Keith Jarrett, som nylig er sluppet på youtube.

Se intervjuet her: