Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

«Ny» utgivelse med Miles Davis

Om kort tid kommer nok en bootleg-utgivelse med Miles Davis på markedet. Det er fra hans Europa-turné i oktober/november 1971, og albumet er fra en konsert i Wien, Østerrike, 5. november. Utgivelsen «The Lost Septet» blir utgitt på Sleepy Night Records på CD og digital for aller første gang påstår de, men det er ikke helt. Vår lokale Miles-nerd Johan Hauknes påpeker at musikken har vært ute tidligere som litt «hemmelige» opptak. Ikke bare det, den har, som også en av våre ivrige, våkne og svært kunnskapsrike lesere i jazzbyen Kongsberg informerer oss, også tidligere vært bootleg-utgitt.

Utgivelsen av albumet i samarbeid med Record Store Day 2020  utgjør den andre delen av en planlagt trilogi av Miles Davis-utgivelser, som begynte med «The Lost Quintet» som ble utgitt under fjorårets RSD.

«The Lost Septet» har Miles Davis på trompet, sammen med saksofonisten Gary Bartz, Keith Jarrett på el-piano og orgel, Michael Henderson – el-bass, Ndugu Leon Chancler – trommer, Charles Don Alias ​​- perkusjon og James Mtume Foreman – trommer. Selv om de aldri spilte inn noe i studio, turnerte de Europa i oktober og november 1971. Dette dobbeltalbumet inneholder en av de beste konsertene på turneen, og som tidlig ble sendt på østerriksk radio, fra Wiener Konzerthaus, i Wien 5. november. Og det er nok derfra bootlegene kommer fra også.

Septetten ble dannet midt i Davis’ mer rockorienterte epoke, og kom etter «Jack Johnson»-albumet fra 1971. Bandet spiller et materiale som er kjent fra «In A Silent Way» og «Bitches Brew», fra «Jack Johnson» og fra «Live Evil» på denne turnéen. Septetten spilte i Skandinavia noen dager seinere: I Tivoli, København den 7. november, i Aulaen ved Universitetet i Uppsala 8. og i Storsalen i Chateau Neuf, Oslo den 9. november.

Gary Bartz har uttalt om musikken fra turneen at «vi var like intense som ethvert rockeband og spilte like høyt».

På albumet får vi høre følgende låter: «Directions», «Honky Tonk», «What I Say» og «Sanctuary» på CD 1, og «It’s About That Time», «Yesternow», «Funky Tonk og «Sanctuary (reprise)» på CD 2.

Det er nettstedet laudersound.com, som melder dette.

One Response to “«Ny» utgivelse med Miles Davis”

 1. Tor Dalaker Lund

  Bare noen supplerende kommentarer til «Ny» utgivelse med Miles Davis på Sleepy Nights Records. Denne musikken er tidligere utgitt på Jazz Music Yesterday JMY 1015 og 1016 og kalles «What I Say» vol. 1 og 2.
  I tillegg til musikken fra konserten i Wien 5. november 1971, har JMY 1016 med tre spor fra en konsert i Fillmore East i San Francisco 17. oktober 1970.
  Begge platene befinner seg i min platesamling.
  Tor Dalaker Lund

  Svar

Skriv et svar