Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

A NORTHERN CODE

«Boundaries»
ØRA FONOGRAM OF150

Det Trondheim-baserte plateselskapet Øra Fonogram slutter aldri å overraske. Stadig ve3kk kommer det nye spennende innspillinger fra selskapet, og en av de siste er et samarbeid mellom to norske musikere og en skotte. Vi møter gitaristen Mathias Marstrander og trommeslageren Sigurd Steinkopf, begge med norsk bakgrunn, pluss den skotske bassisten Andrew Robb, i ni komposisjoner gjort enten i fellesskap eller av Marstrander, Robb eller Frank Chuchill.

Musikken er i stor grad gitarbasert med Marstander som den førende. Musikken befinner seg, stort sett i et litt stille, rolig og melankolsk landskap, hvor jeg føler at mye er inspirert av naturen, og jeg tror Marstrander har mer enn ett album med Terje Rypdal stående i hyllene. For det er mye som kan minne om Rypdals trioprosjekt «Chaser» i den musikken vi får servert. Hør for eksempel på andresporet, «Besian», skrevet av Robb, som kunne gått rett inn på «Chasers» settliste.

De tre musikerne finner seg vel til rette i denne triosammenhengen. De er dyktige musikere som har en fin evne til å lytte til hverandre, samtidig som de har funnet en felles formel for hvordan de vil løse trio-oppgaven.

Marstrander har fin kontroll over hvor han vil med sitt gitarspill, mens vi får noen fine solier (og ensemblespill) fra Robb, mens Steinkopf spiller løst og fint på trommer, og musikken blir aldri stillestående eller kjedelig, selv om et slikt trioformat krever sine musikere, og at, for eksempel ikke gitaren skal ta fullt overtak med å vise fram alle de tekniske rocketriksene han kan.

Dette er blitt en fin debutplate, som bør kunne gi A Northern Code og de enkelte musikerne flust med spillejobber rundt om i Norge, og kanskje også i Skottland. Og det er ingenting i veien for at de kan få presentere musikken sin også andre steder i Norden og Europa.

En fin, melankolsk og tilbakelent debut.

Jan Granlie

Mathias Marstrander (g), Andrew Robb (b), Sigurd Steinkopf (dr)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.