Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ADDISABABABAND

«II»
EGEN UTGIVELSE

Det har gått rykter om at det jydske bandet Addisabababand er noen racere når det er snakk om afrikansk inspirert musikk man mer enn gjerne kan danse til, skvulpe med ølet og nærme seg det annet kjønn med rytmiske bevegelser.

De har en egen kjærlighet til det afrikanske kombinert med nordisk sensibilitet, og gir lytteren energiske og umiddelbare musikalske opplevelser det nesten er umulig å sitte stille å lytte til. Men det er ikke «full rulle» og «tenna i tapeten» hele veien. Innimellom tar de det ned, slik at man får muligheten til å puste og få igjen førligheten i armer og ben.

Bandet består av 12 musikere og har utspring fra det rike musikkmiljøet i Aarhus. Musikken skapes i et kollektivt fellesskap med improvisasjonen som det bærende element.

Vi får ni låter som er innspilt i Aarhus i februar 2019. Og det starter heftig med «Yogasvin», og derfra og til de runder av med «Mass Confusion», er dette en ren fest.

Alle musikerne kan sin afrobeat, og det er aldri tvil om at dette er ektefølt og autentisk. Det er dyktige musikere som, der det er åpninger for det, leverer fine solier, og vi legger spesielt merke til noen fine bidrag fra Christian Tschernings trombone og i «Cold Hawaii» får vi fint fiolinspill fra Preben Kaels, som er med på å gjøre musikken variert og fin.

Dette er en plate som skal spilles høyt. Det er først når volumknappen er skrudd opp til 11 at man virkelig kjenner suget i mageregionen av denne musikken, og derfra og inn er dette ren og pur glede.

Jan Granlie  

Scott Westh (tp), Christian Tscherning (tb, btb), Lasse Enøe (bs, as, fl), Olaf Brinch (ts), Marco Dania (ts, ss, bcl), Simon Eskildsen (org, synth), Jesper Rasmussen (g), Mikkel Goverth (g), Jens Peter Møller (b), Martin Robert Madsen (dr), Preben Kaels (djembe, talking dr, vio), Christian Dietrichsen (congas, timbales, cowbell), Felke van der Wounde (skekere, cowbell

Skriv et svar