Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ALINA ROSTOTSKAYA & JAZZMOBILE

«Flow»
LOSEN RECORDS LOS 197-2

Plateselskapet Losen Records reklamerer, sammen med liner notes-forfatter og redaktør i jazz.ru, Cyril Moshkow, med at debutplaten med den russiske vokalisten Alina Rostotskaya og hennes band Jazzmobile er en blanding av akustisk jazz, russisk folkemusikk og klassisk musikk. Rostotskaya er visstnok en vokalist som har vunnet en rekke vokalistpriser i de øst-europeiske landene de senere årene, og jeg minnes med skrekk og gru min deltagelse i juryen for konkurransen «Lady Summertime» arrangert av det finske jazzmagasinet Jazz Rytmi for mange år siden. Dette var en konkurranse for kvinnelige vokalister under 36 år, og juryen besto stort sett av eldre herrer. Deltagelsen i denne juryen har gjort meg svært skeptisk til alle som bruker gode plasseringer i disse konkurransene på CVen, så disse prisene ser vi bort fra når vi skal anmelde platen til Alina Rostotskaya.

Hennes Jazzmobile-band består av Evgeny Lebedev (p), Andrey Krasilnikov (s), Maxim Shibin (g), Anton Revnyuk (b) og Ignat Kravtsov (dr). I tillegg medvirker Vladimir Nesterenko på fløyte på to spor.

Jo da, Alina Rostotskaya er sikkert en helt habil vokalist, og bandet gjør akkurat det de skal. Men jeg kan ikke forstå at man, når man kommer fra et land med sterke musikalske tradisjoner, på død og liv skal forsøke å låte mest mulig vestlig? Med unntak av noe av tekstmaterialet er på Rostotskayas hjemlige språk, og noe er ordløst, blir dette litt for mye som noen som ikke er fra USA, men som forsøker å bli jazzstjerne «over there». Melodiene synes jeg ikke holder, og musikerne gjør akkurat det de er satt til.

Jeg savner gjennomgående litt humor, at man ikke hele tiden skal være så grådig selvhøytidelige, og at det «trøkkes» til med en smule energi og pågangsmot innimellom. Her synes jeg det hele blir altfor slapt til at jeg vil anbefale den til massene.

Jan Granlie

Alina Rostotskaya (v, melodica, okarina), Evgeny Lebedev (p), Andrey Krasilnikov (s), Maxim Shibin (g), Anton Revnyuk (b) og Ignat Kravtsov (dr), Vladimir Nesterenko (fl)

Skriv et svar