Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ALLISON AU QUARTET

«The Sky Was Pale Blue, Then Grey»
EGEN LABEL

Kanadiske Allison Au holder til i Toronto. Au er både komponist, arrangør og saksofonist, og har siden 2009 hatt sin egen kvartett, naturlig nok døpt Allison Au Quartet. For et par år siden kom hun ut med denne plata på eget selskap. Denne har nå heldigvis funnet veien til min CD-spiller i tide til å høres på en god stund før den varslede oppfølgeren som skal komme høsten 2015.

Au sin kvartett har ingen revolusjonerende sammensetning. Foruten henne selv på saksofon, er det piano/keyboard, bass og trommer som gjelder. I tillegg blir kvartetten en kvintett på åpningssporet. Da er det lagt til vokal. At Allison Au Quartet gjorde seg bemerket i hjemlandet da plata kom ut, tyder det faktum at «The Sky Was Pale Blue, Then Grey» ble nominert til den kanadiske musikkprisen, Juno. Det er det lett å skjønne, for dette er en utrolig frisk kvartett med en spilleglød og iver som smitter over på deg som lytter. Musikken er melodiøs, og varierer fra uptempo låter som «The Bridge At Night» til mer lavmælte saker som «La-Dee-Dee».

Au sin altsaksofon står naturlig nok i sentrum, men resten av bandet er veldig tight rytmisk. Det gir musikken skikkelig groove. Ingen av de andre gjør seg bort som solister heller, så her har Au satt sammen en virkelig bra gjeng med musikere. Lyden er også overraskende bra til å være gitt ut på eget selskap, særlig trommer og saksofon gjengis virkelighetsnært og luftig. Dette er virkelig verdt å låne øret til.

Roy Ervin Solstad

Allison Au (as), Todd Pentney (p, keys, rhodes, org), Jonathan Maharaj (b), Fabio Ragnelli (dr, perc), Felicity Williams (v)

Skriv et svar