Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ANAT FORT TRIO

«Birdwatching»
ECM 2382

Den israelske pianisten Anat Fort har med «Birdwatching» gjort sin fjerde plateinnspilling i eget navn, og sin tredje for ECM.

Her har hun med sin faste trio, bestående av bassisten Gary Wang og trommeslageren Roland Schneider. I tillegg gjester den italienske kalrinettmaestro Gianluigi Trovesi med fine bidrag og innspill.

Anat Fort er født i Tel Aviv i 1970. Hun studerte ved William Paterson University i New Jersey, og flyttet til New York i 1996, for å studere med Paul Bley.

Det starter med trio, og den neddempede og lyriske «First Rays», og i andrelåta, «Earth Talks» kommer også Trovesi med på altklarinett.

Hele veien er dette relativt neddempet og lyrisk, men innimellom bygger det opp til storm, som i tredjelåta «Not The Perfect Storm», som skiller seg fint ut. Men ellers går dette veldig i samme spor. Vi kan høre elementer fra Jarrett, Helge Lien Trio, e.s.t. og nesten alle de nordiske pianotrioene som er dukket opp på ECM, ACT og andre tyske og nordiske selskaper de senere årene.

Hun er en utmerket pianist, som sannsynligvis spiller akkurat slik ECM-sjef Manfred Eicher vil. Ikke noe galt med det, for det er hele veien vakker musikk som serveres, men etter å ha hørt på det noen ganger, så blir det litt kjedelig.

Men lyspunktene er der: Fjerdelåta «It’s Your Song» er drivende fin, og skiller seg litt ut fra resten. Trovesi spiller fint på sin altklarinett, men vi har hørt han mye friskere og mer interessant mange ganger før, og både bassisten og trommeslageren gjør akkurat det de har fått beskjed om.

En fin, men litt ensformig plate, som har sine lyspunkter.

Jan Granlie

Anat Fort (p), Gary Wang (b), Roland Schneider (dr), Gianluigi Trovesi (altcl)

Skriv et svar