Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ANNA SISE

«Detour ahead»
PB7 026

Skuespilleren og vokalisten Anna Sise har de senere årene jobbet flittig på utallige scener. Og det har hele tiden vært like naturlig for henne å være med på teaterproduksjoner og TV-serier, som å stå på en jazzscene og gjøre standardjazz, eller være med i musikaler eller gjøre egne show.

På hennes nye innspilling, som er rett om hjørnet, jobber hun m ed sin vanlige samarbeidspartner, pianisten Martin Sjöstedt, pluss et knippe svenske musikere som er godt bevandret ut i denne formen for jazzmusikk.

Det starter med Herb Ellis, John Frigo og Lou Carters fine «Detour ahead», hvor Sise viser at hun har taket på standarden som sangform. Det fortsetter med Randy Newmans flotte «I thinks it’s gonna rain today», som passer Sises stemme bedre enn åpningssporet, hvor vokalen virker litt anstrengt. Og selv om presentasjonen av Newmann-låta ikke blir like intens og personlig som orginalversjonen, så kommer hun helt greit fra det.

Det fortsetter mede Lyra og Courts «A certain sadness», den gamle New Orleans-sørgemarsjen «St. James Infirmary», hvor hun akkompaneres av Martin Sjöstedt og Kenji Rabson – begge på bass, før vi får hennes egne låter «This room is missing you» og «Closer to you», som passer helt greit inn i helheten.

Billie Holidays «Don’t Explain», skal man ha en viss selvtillit før man begir seg ut på. Sises versjon holder for så vidt godt, men det blir noe overfladisk over det. Ikke sånn å forstå at hun ikke synger bra, men det er tydelig at dette er en artist som virkelig kan det å sjarmere fra scenekanten, men som vi ikke hele tiden tror like mye på.

Det fortsetter med «Falling in love again (Can’t help it)», hennes egen «Fine and mellom (Sister)» og en fin versjon av «Good morning heartache», før hun avslutter med Per Ellström (Pelle Piano)s «Why don’t you lie».

Musikerne i bandet gjør rett for betalingen de har fått for å stille på denne studiojobben, men jeg savner at Sise slipper de mer til. Vokalmessig er dette på et helt greit nivå, men jeg anbefaler Sise til å høre på den danske vokalisten Kira Skov og hennes versjoner av Billie Holiday-låter. Her får vi all den smerte og lidenskap jeg ofte savner på denne innspillingen.

Hele veien blir dette veldig teatralsk. Og jeg er overbevist om at Anna Sise fungerer perfekt i all verdens musikaler, men når hun begir seg innpå et musikalsk område hvor det finner så mange dyktige vokalister, så skal hun virkelig ha noe å melde. Men hun gjør faktisk Billie Holiday mye bedre enn Cassandra Wilson gjør på sin seneste innspilling!

Platen slippes ut til folket den 6. juni med releasekonsert på Fasching i Stockholm.

Jan Granlie

Anna Sise (v), Martin Sjöstedet (p, b), Kanji Rabson (b), Moussa Fadera (dr), Max Schultz (g, mand), Thomas Eby (perc), Karl Olandersson (tp), Karl-Martin Almqvist (ts), Max Lorentz (hammond B-3), Rebecca Lindell (v), Jonathan Stenson (v)

Skriv et svar