Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ANTONIO FUSCO QUINTET

«Peaceful Soul»
DAA VINCI PUBLISHING / CUG, C00547

Den italienske trommeslageren Antonio Fusco er født i Solofra, Avelino, men er fortiden bosatt i Beijing i Kina. I alle fall var han bosatt der da denne innspillingen ble gjort den 27. og 28. september i 2019. På hans hjemmeside står det at han er bosatt i Bonn i Tyskland, men siden han var i Beijing mens han spilte inn platen, var det naturlig for ham å innlemme noen lokale musikere i bandet. Derfor har han med tenor- og sopransaksofonisten Yasuhiro Kohama, pianisten Yuki Hirate og bassisten Satoshi Tikuda, pluss den energiske trompeteren Noah Hocker, som kommer fra Portland, Oregon,og som blant annet har deltatt på bassisten Esperanza Spaldings «City of Roses»-prosjekt.

Dette er musikk som like gjerne kunne vært fremført på en klubb i New York, ett av disse «turist»-klubbene, hvor gjerne turistene strømmer til for å få oppleve New York-jazzen slik reiseselskapene gjerne vil. Ikke noe galt med det, for dette er musikk som er akkurat slik den «vanlige» og ikke veldig «nerdete» jazzfans vil ha det.

Vi får, i hovedsak, komposisjoner av Fusco, som går rett inn i hard-bopen, pluss Thelonious Monks «Evidence», som vi får i en hurtig og fin versjon, og Duke Ellingtons «Take the Coltrane». Og alt fremføres på svært habil måte, med Hocker som den mest benyttede solisten. Han har en kraftig «stemme», og hans solier er mer enn godkjente. I tillegg får vi fine solier både fra Hirate på piano og Tokuda på bass, mens kapellmesteren selv, holder seg mest til trommespillet, og «støtten» til de andre musikerne, uten å fremheve seg selv i særlig grad.

Dette er en type jazz som det produseres mange plater av i året på amerikanske selskaper. Og «Peaceful Soul» går inn blant noen av de mest interessante blant disse. Ikke på den måten at den frembringer «hakeslepp» eller andre utagerende reaksjoner, men som glir fint gjennom sommernatten, som en helt ok innspilling, noe som, ikke minst, skyldes det fine trompetspillet til Hocker.

Jan Granlie

Antonio Fusco (dr), Noah Hocker (tp), Yasuhiro Kohama (ts, ss), Yuki Hirate (p) Satoshi Tikuda (b)

Skriv et svar