Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

AUDUN TRIO

«Elegy»
AMP MUSIC & RECORDS AT043

Audun Barsten Johnsen er en norsk pianist med base på Lillehammer. I hans nærmeste familie er det mye jazz- og musikkinteresse, så jeg har en mistanke om at jazzen har kommet inn med morsmelka. «Elegy» er hans andre plateutgivelse med trioen. Den første, «Rondane» kom ut på Losen Records i 2018, og den er, selvsagt anmeldt på salt peanuts* (anmeldelsen kan du lese HER).

Sammenligner vi de to platene, så føler jeg at de tre musikerne, Audun på piano, Håkon Norby Bjørgo på bass og Magnus Sefaniassen Eide på trommer, følger suksessoppskriften fra debutplata på en fin måte. Men jeg synes det føles som om trioen har vokst siden sist. Ikke på den måten at de har forlatt det melodiske, nesten popaktige og ytterst skandinaviske lydbildet, men at de rett og slett er blitt bedre og tryggere musikere. I tillegg synes jeg trioens komposisjoner er bedre, lettere og mer «publikumsvennlige».

Jeg har hørt trioen både på konserter og i mer uformelle sammenhenger, og det er alltid en fryd å lytte til de tre relativt unge musikerne. Mens de var i Village Recording i Vanløse i utkanten av København i august i fjor, satte de av en dag til å spille for et eksklusivt publikum på JazzCup, hvor vi fikk høre mye av den musikken de spilte inn i studio under Thomas Vangs kyndige ledelse. Og jeg tror trioen hadde godt av sin innspillingstur til København. For musikken er løs og uhøytidelig. Man får ikke den ofte litt plagsomme selvhøytideligheten som ofte preger pianotrioer innenfor den «skandinaviske» tradisjonen på «Elegy». Jeg føler at de tre musikerne har det «fedt» i studio og at stemningen i det fine studioet har vært svært god.

Dette er en trio som passer inn i de fleste sammenhenger hvor publikum ikke nødvendigvis er blodfans av freejazz og fritt improvisert musikk. Musikken er vakker hele veien. I de fleste tilfeller også lystig. Men de serverer også noen perler av noen ballader, som for eksempel den nydelige «Til Morten». Rett inn i den skandinaviske tradisjonen, men svært vakker.

De tre musikerne passer som hånd i hanske ti hverandre. Bassist Nordby Bjørge leverer noen fine solier og introer, Barsten Johnsen er en leken pianist som jeg tror nesten du kan sette inn i hvilken som helst sammenheng, og han vil fungere fint, og Sefaniassen Eide leverer løst og fint trommespill som passer perfekt inn i sammenhengen.

Audun Trio har laget en deilig plate. Det er på ingen måte revolusjonerende musikk vi får høre, men fin og behagelig pianotriomusikk med fine komposisjoner og fint spill hele veien.

Jan Granlie

Audun Barsten Johnsen (p), Håkon Norby Bjørgo (b), Magnus Sefaniassen Eide (dr)

Skriv et svar