Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

AUGUSTO PIRODDA QUARTET

«A turkey is better eaten»
ELNEGOCITO- RECORDS ENR 020

Pianisten Augusto Pirodda kommer opprinnelig fra Cagliari i Italia. Inntil 1998 bodde han på Sardinia hvor han spilte i alle de musikksjangere han fikk muligheten. I 1998 flyttet han til Nederland for å studere på universitetet i den Haag. I 2002 flyttet han hjem til Italia hvor han har virket som musiker og bandleder siden. Han utga platen «Balentes» med sin trio i 2002 og «..Cantano..» i 2004. I 2005 bar det tilbake til Nederland, for deretter foreta en forflytning videre til Brussel, hvor han har hovedbase nå. I 2009 fikk han et visst navn, siden han gikk i studio og gjorde en trioplateen «No Comments» med Gary Peacock og Paul Motian.

Nå er han ute med kvartett, bestående av Ben Sluijs (as), Marek Patrman (dr) og Manolo Cabras (b).

Platen er innspilt i 2010, men det er først nå den har nådd fram til salt-peanuts redaksjonslokaler.

Musikken er moderne, og helakustisk. Platen inneholder fine låter, og det er fint spill over hele linja. Pirodda har alliert seg med svært dyktige musikere, som i noen tilfeller også står ansvarlig for komposisjonene, enten alene eller sammen med andre i kvartetten.

Men det som uroer meg mest med denne innspillingen, er den puslete lyden. Alt høres komprimert ut, som om det kom fra en mp3 og ikke fra en god, gammel CD. Det fører til at pianolyden blir «trang», altsaksofonlyden litt puslete, mens bassen og trommene høres helt ok ut. Og det er synd, for den musikken de fire fremfører på «A turkey is better eaten» er bra laget. Det er gode improvisasjoner, fint ensemblespill, og, ikke minst, det er originalt.

Jan Granlie

Augusto Pirodda (p), Ben Sluijs (as), Marek Patrman (dr), Manolo Cabras (b)

Skriv et svar