Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BAKER HANSEN

«Chet på norsk Ei som deg»
NORDCD 1429

Chet på norsk? Varför det kan man fråga sig. Det är väl inte texterna som gjort Chet Baker till den sjungande trumpetikon han är? Det är väl sättet att sjunga och spela trumpet. Men å andra sidan, varför inte? Efter att ha lyssnat igenom «Chet på norsk Ei som deg» några gånger känns norska, eller hallingmål, som självklart. Här blir «I fall in love to easily» till «E bi so lett forelska», «Time after time» till «Gong etter gong» och «There will never be another you» till «Ei som deg».

Sigurd Rotvik Tunestveit är en sångare som tar fasta på det ljusa och spröda i Chet Bakers, just det, sätt att sjunga och skapar på så sätt en intimitet och närhet som påminner om Chet Bakers egen. De andra musikerna, med pianisten Kjetil Jerve och trumpetaren Thomas Husmo Litleskare i spetsen, följer upp med spel i samma finstilta anda.

Tillsammans skapar Baker Hansen tidlös jazz för små ombonade lokaler där de finstilta detaljerna växer till betydelsebärande väsentligheter.

Johan Scherwin

Sigurd Rotvik Tunestveit (v, gjendiktning), Thomas Husmo Litleskare (tp), Kjetil Jerve (p), Stian Andreas Andersen (b), Tore Flatjord (dr)

Skriv et svar