Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BAMBI PANG PANG

«Drop Your Plans»
EL NEGOCITO RECORDS ENR040

Den amerikanske trommeslageren Andrew Cyrille, har de senere årene vært rundt nesten hele verden for å spille inn plater med relativt unge jazzmusikere. Han har gjort plater i Finland med Mikko Innanen og i Danmark. Nå har han tatt turen til Flandern i Belgia for å kaste glans over trioen Bambi Pang Pangs nye album «Drop Your Plans».

Og det er for så vidt helt ok å droppe planene for kvelden, hvis en trommekapasitet som Cyrille er i byen. Da er det bare å møte opp renvasket og klar til dyst.

Her får vi 11 låter hvor komponisten er litt uklar. Ved låta står det noe, mens et annet sted står det at noe er gjort av Cyrille og resten av trioen…

Men det er ikke så farlig. Trioen Bambi Pang Pang består av pianisten Seppe Gebruers, saksofonisten Viktor Perdieus og bassisten Laurens Smet, og så har de fått mked legenden Andrew Cyrille på trommer.

Musikken er fri som fuglen, og ligger hovedsakelig i et meditativt og stille landskap, og et godt stykke fra det man kan forvente av et band med navnet Bambi Pang Pang. Hovedsolist er saksofonist Perdieus og han har en relativt lys tone i saksofonene. Pianist Gebruers holder all musikken nede på et tenksomt leie, med unntak av femtesporet «Threescore and Fourteen» og sjettelåta «Dr. Licks», hvor de løfter stemningen noe. Og bassist Smet, er der og leverer det han skal for at dette ikke skal stoppe helt opp. Og sammen med disse bidrar Cyrille med passelig doser fritt trommespill.

Men hele veien er det en intensitet i det lavmeldte spillet som fasinerer. Og av og til kan det faktisk være p sin plass med meditativ musikk som dette.

Jan Granlie

Seppe Gebruers (p), Viktor Perdieus (s), Laurens Smet (b), Andrew Cyrille (dr)

Skriv et svar