Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BANGIN BÜLOWS NICE JAZZ QUARTET

«You’re Beautiful, I’m Beautiful, Let’s Have A Beautiful Night»
EGEN LABEL

Den forrige innspillingen med dette bandet, fikk en heller laber anmeldelse her på salt-peanuts.eu. Heldigvis ble ikke den dødsstøtet for bandet som denne gang kommer med et platecover som kunne passet til en av trommeslageren Kresten Osgoods tidligere plater (spesielt med bandet Hvad er klokken), og med en av de strengeste platetitlene på lang tid.

De fire musikerne, Adrian Christensen (bass), Frederik Emil Bülow (trommer), Mikas Børg Olesen (gitar) og Jon Dössing Bendixen (keys), leverer denne gangen musikk som har sine røtter i 70-tallets jazzpop-avdeling og plater fra selskapet CTI, og som i den senere tiden er blitt mer og mer populær.

Det er ikke tvil om at de fire har det morsomt med sin musikk, noe jeg er overbevist om at smitter over på et dansende publikum. Det er mange popelementer i musikken, men ikke uten at blandingen med jazz gjøres på en fascinerende måte. Innimellom får jeg en slags Sun Ra-fornemmelse, og de mange klisjeene som disse ni låtene nærmest overstrøs av, er sjarmerende.

Nå er ikke dette den musikken jeg hører mest på, men jeg lar meg allikevel fascinere av all oppfinsomheten som hviler i de firers musikalske hoder. De er alle helt ok musikere, særlig kan jeg like Bendixsens keyboardspill og Christensens bass-spill, som viser kreativitet.

Av og til blir det nesten noe Bill Frisellsk over det, og da særlig en del av de senere tingene som er kommet fra den amerikanske gitaristen. Han er jo kjent som en musiker som har stor sans for gamle tegneseriefilmer som amerikanske «Lonely Tunes», som ble produsert fra 1930 til 1969. Og jeg kommer ikke til å nekte, hvis noen påstår at de fire i bandet også har interesse for den type kunst og underholdning.

Noen av låtene er riktig fine, som for eksempel fjerdesporet «Mandingube», med morsomt keyboardspill, og den interessante «Født i 90’erne».

«You’r Beautiful, I’m Beautiful, Let’s Have A Beautiful Night» er blitt en plate som rager høyt over bandets forrige produksjon. Det er mye å more seg over, mye er humoristisk, og en smule naiv, men hele veien veldig sjarmerende.

Jan Granlie

Adrian Christensen (b), Frederik Emil Bülow (dr), Mikas Børg Olesen (g), Jon Dössing Bendixen (keys)

Skriv et svar