Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BENNANI / GREENE / SILVA / HENDERSON

«Free Form Improvisations Ensemble 2013»
IMPROVISING BEEINGS 1640

Det fritt improviserende ensemble Free Form Improvisations Ensemble spilte inn dette dobbeltalbumet i Paris i mars 2013. Fire musikere, som har vært innenfor hos plateselskapet flere ganger tidligere, og som satte hverandre stevne denne dagen, for å se om noe av de de spilte sammen kunne fungere på en CD-utgivelse. Og såpass spennende syntes musikerne og selskapet det var, at det ble en dobbelCD utav det.

Vi møter tenorsaksofonisten Abdelhai Bennani i hans siste innspilling før han døde, pianisten Burton Green, Chris Henderson på elektriske trommer og den gamle ringreven Alan Silva på synth.

Vi får to lange strekk, et for hver CD, og selv om ikke alt fungerer like godt i mine ører, så er det hele veien spennende og aldri likegyldig musikk vi får høre. Greens perkusive spill med klare referanser til Cecil Taylor og hans likemenn er viktige elementer, likeledes Bennanis tenorsaksofon som låter klagende og rå hele veien. Hendersons elektriske trommer fungerer godt i sammenhengen, og Alan Silvas synth er selve limet i seansen.

Men å høre to CDer med dette kan rett og slett bli litt i meste laget for en enkel sjel. Så ved gjennomgangen av denne innspillingen har jeg vært nødt til å dele det opp i små porsoner, noe som ikke har vært så enkelt, siden hver CD går i ett.

Men har du god tid, og er klar for å konsentrere deg om noe av det frieste av det frie, så inviterer jeg deg gjerne inn i denne musikken. Det er spennende (nesten) hele veien, musikerne kommuniserer nesten perfekt, og det dukker opp mange bilder gjennom lyttingen.

Hvis du stiller med åpne og store ører, så kan dette absolutt være noe for deg!

Jan Granlie

Abdelhai Bennani (ts), Burton Greene (p), Chris Henderson (eldr), Alan Silva (synth)

Skriv et svar