Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BILL EVANS TRIO

«Live In Switzerland 1975»
DOMINO RECORDS 891243

1975 var et lykkelig år for Bill Evans. Han og hans familie flyttet inn i nytt hjem, og hans sønn Evan Evans ble født. Men det forhindret ham ikke fra å reise på turné over hele verden. Den første innspillingen med Evans dette året var liveopptak fra Village Vanguard i New York den 25. januar, hvor han spilte med sin faste trio, med Eddie Gomez på bass og Eliot Zigmund på trommer. Opptakene fra Village Vanguard ble en del av «Secret Sessions».

Den neste konserten som ble tatt opp var i Epalinger i Sveits den 6. februar. Og senere samme måned var hun i studio med Monica Zetterlund, før han igjen gjorde noen opptak i Frankrike, før han returnerte til USA.

Og det er konserten fra Epalinger i Sveits vi her får servert.

12 låter, og alt gjort på Evans sofistikerte og fantastiske måte. Det høres at han har en god dag på kontoret denne kvelden, og responsen både fra medmusikanter og publikum er god.

Vi får først tre Evans-originaler, «Sugar Plum», «Midnight Mood» og «Turn Out The Stars», før vi får Scott laFaros «Gloria’s Step» og Robin og Kerns «Up With The Lark», alle i strålende versjoner.

Deretter følger Evens egen «Twelve Toned Tune», Gentrys «Morning Glory» og Zindars «Sareen Jurer, før standardene Evans er kjent for, hans egen «Time Remembered», Rodgers og Harts «My Romance» og hans egen «Waltz For Debby» følger, før de lander mykt og deilig med Cole Porters «Yesterday I Heard The Rain», alt i strålende versjoner.

Riktignok spiller Evans strålende på alle sporene, men han følges helt til døra av Gomez og Zigmund, og noen av Gomez bass-soler (blant annet på «Midnight Mood») er fantastiske.

«Live In Switzerland 1975» er blitt nok et godt minne over pianisten Bill Evans, som med denne trioen gjorde en rekke flotte innspillinger og konserter.

Jan Granlie

Bill Evans (p), Eddie Gomez (b), Eliot Zigmund (dr)

Skriv et svar