Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BIRGITTE SOOJIN + PER MØLLEHØJ

«Pergitte»
HIGHLOW 03

Den norske vokalisten Birgitte Soojin har vært bosatt i København en rekke år, etter at hun hoppet av teologistudiet, for å ofre seg for jazzen. Per Møllehøj blir regnet som en av Danmarks beste, unge gitarister, som spiller med en rekke forskjellige konstellasjoner i Danmark. Sist vi hørte fra Soojin, hadde hun like godt gjort to plater som kom ut samtidig, en med gospel og en med Elvis Prestley-låter, så dette er en dame som favner vidt.

Sammen har de vært i The Village ute hos Thomas Vang, for å spille inn et knippe låter innenfor standardsettlista.

Det hele starter med en fin og neddempet versjon av «I’m Getting Sentimental Over You», som setter en fin standard for resten av albumet. Og fram til avslutningssporet «Wrap The Troubles In Dreams» får vi en behagelig og tilbakelent stund med to musikere som kjenner denne sangskatten godt. På noen låter har de også fått med lydtekniker Thomas Vang på bass.

Og det hele er som balsam for sjelen. Soojin synger med en litt mørk røst, og skiller seg godt ut fra en del av de unge, lovende man hører nå om dagen. Innimellom kan hun minne litt om den norske vokalisten Solveig Slettahjell, og Møllehøj har full kontroll på låtene, og «komper» Soojin perfekt gjennom hele plata, samtidig som soloene han kommer med, er strålende. Og i de tre sporene hvor Vang medvirker, fungerer det også svært godt.

Dette er musikk for en rolig søndag ettermiddag. Man har gått den obligatoriske turen i høstvinden, inne er det godt og varmt, og i glasset befinner en utsøkt, rød burgunder seg. Og med denne platen surrende på anlegget, kan det nesten ikke bli hyggeligere.

Soojin jobber nå intenst med et prosjekt som skal omhandle komposisjonene man forbinder med pianisten og vokalisten Shirley Horn (med debut på Jazzhus Montmartre den 9. november), og etter å ha hørt gjennom denne platen noen ganger, vil jeg hevde av Soojin er den rette vokalisten til å gjøre hennes melodier. Anbefales på det sterkeste!

Jan Granlie

Birgitte Soojin v), Per Møllehøj (g), Thomas Vang (b)

Skriv et svar