Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BLAZING FLAME

«Play High Mountain Top»
LEO RECORDS CD LR 687

Forfatteren, poeten og perkusjonisten Steve Day har samlet åtte musikere rundt seg i bandet Blazing Flame. «Play High Mountain Top» er Days fjerde utgivelse på Leo Records, og det må med en gang sies at dette ikke er musikk for nybegynnere. Hverken når det gjelder jazz, visesang eller samtidsmusikk som er de mest åpenbare sjangertrekkene på plata.

Rent vokalt kan Day høres ut som en tenorvariant av Ole Paus og Bob Dylan, så noe skjønnsang kan ikke forventes. Strengt tatt mangler han vel også formidlingsevnen til de to forannevnte, til tross for at det ikke kan trekkes noe for innlevelse og inderlighet.

Samtlige låter er bygget opp rundt Days tekster, mens musikken er komponert av bandet i fellesskap (med ett unntak). Orkesteret som inkluderer elektrisk fiolin, bassklarinett og tenor-, alt- og sopransaksofon for å nevne noen av instrumentene har en sjarmerende skrangling over seg, og som passer vokalen til Day ypperlig. Det er til tider veldig sært både melodisk og arrangmentsmessig, og til tider kan det høres ut som Steve Day prøver å etterligne salige Olga Marie Mikalsen – og nesten lykkes.

Når jeg likevel ikke avfeier plata helt, skyldes det rett og slett at Day omgir seg med gode musikere, og at arrangementene er såpass spesielle at det også er spennende å høre bandet og Days mange krumspring på de tolv låtene. Til tider svinger det voldsomt også, slik som på «No Birds In Purgatory».

Dette er definitivt ikke en plate for alle, men det høres ikke ut som det har vært poenget, heller.

Roy Ervin Solstad

Steve Day (v, perc), Julie Tippetts (v, perc), Keith Tippett (p), Bill Bartlett (el.p, org), Aaron Standon (as, ss, g), Dave Perry (ts, bs, bcl), Peter Evans (vio), Fiona Harvey (b, v), Anton Henley (dr, perc)

Skriv et svar