Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BLY DE BLYANT

«The Third Bly de Blyant Album»
HUBRO CD2567

Trommeslageren Øyvind Skarbø fra Bergen, har de senere årene markert seg sterkt via en rekke spennende, musikalske prosjekter. Ett av disse er kvartetten Bly de Blyant, som nå er ute med sin tredje innspilling på det spennende platemerket Hubro.

I kvartetten finner vi gitaristen Hilmar Jensson, bassisten Shahzad Ismaily, som også spiller Moog og shaker, vibrafonisten, trommeslageren og perkusjonisten Ches Smith og Skarbø på trommer.

Flesteparten av de åtte «komposisjonene» er gjort av Skarbø, men kvartetten gjør også en låt av Jensson («Tundra»), og to låter de har gjort sammen («Min mor er kvikk» og «Handi»).

Musikken befinner seg i et moderne, impro-, frijazzlandskap, hvor mye er overlatt til de enkelte musikerne. Dette gjør innspillingen spennende, på den måten at hver musikers fingeravtrykk merkes godt. I tillegg synes jeg vi får høre nye sider ved fler av musikerne som ikke har kommet så klart fram ved tidligere tilfeller. Men hele veien er det Bly de Blyant sin musikk, slik vi kjenner den fra tidligere innspillinger.

Musikken er, i mange tilfeller søkende, og litt droneaktig, men uten at det blir svevende og uten fokus. Musikerne i bandet er dyktige instrumentalister, og spesielt liker jeg det jeg får høre fra islandske Jensson. Og det er slett ikke hver dag vi hører Ches Smith spille vibrafon. De er alle på samme «frekvens», og har en felles forståelse for hvor de vil med musikken.

I det hele tatt har Bly de Blyant laget en ytterst hørbar plate, som er spennende hele veien, og som er en vel gjennomført tredjerunde for en kvartett som vi håper leverer mer i årene som kommer.

Jan Granlie

Hilmar Jensson (g), Shahzad Ismaily (b, moog, shaker), Ches Smith (vib, congas, dr), Øyvind Skarbø (dr)

Skriv et svar