Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BOBBY SELVAGGIO

«Live From The Bop Stop»
DOT TIME RECORDS, DT9091

Jeg kjenner ikke til altsaksofonisten Bobby Selvaggio fra før. Men han er visstnok en av de ledende altsaksofonstemmer på dagens amerikanske jazzscene. Og skal man tro pianisten Kenny Werner, så er han en av de beste på jazzscenen i dag, og saksofonisten Joe Lovano berømmer Bobby ved å kalle ham «en av de få unge saksofonistene på scenen i dag som fanger deg med sitt sterke nærvær, fokus og lyd».

«Live from the Bop Stop» er hans ellevte utgivelse som bandleder, og er hans første live-innspilling. Som et spillested og innspillingsplass valgte altsaksofonisten og komponisten Clevelands, Ohio’s Bop. Et viktig spillested for Selvaggio, hvor han har spilt utallige ganger i løpet av de siste tretti. Med seg på scenen har han pianisten Theron Brown, trommeslageren Zaire Darden og bassisten Paul Thompson. Og så er gitaristen Dan Wilson med på de to sporene «Run Away» og «Hope». I tillegg har han invitert med en treblåserseksjon på sporene «Times a Changin’» og «Too Soon» med Tommy Lehman på flugelhorn, Liz Carney på klarinett, Summer Cantor på fagott og Kent Larmee på valthorn. Vi får åtte låter som alle er skrevet av Selvaggio, og beviser at han er en mer enn habil låtskriver.

Musikken befinner seg godt innenfor be bopen, og passer nok derfor også perfekt til spillestedet. Og det vi legger mest merke til mked albumet er Selvaggios fine altsaksofonspill, som går rett inn i tradisjonen til mange be bop-musikerne som huserte på Blue Note Records på 60-tallet. Forskjellen er kun den at jeg synes Selvaggtio har mer energi og «trøkk» i spillet enn mange av sine tidligere kolleger.

De andre musikerne kler spillet til Selvaggio fint, og hele «sessionen» er som å sitte på en jazzklubb en vanlig onsdag å høre dyktige, lokale musikere utfolde seg.

Det er ingenting ved denne innspillingen som vil revolusjonere jazzen av i dag. Men vi får fint spill over hele linjen, og spiller denne gjengen på en klubb i nabolaget, er det bare å droppe fjernsynsprogrammene denne kvelden og komme seg ut. For på konsert tror jeg dette fungerer fint.

Jan Granlie

Bobby Selvaggio (as), Theron Brown (p), Zaire Darden (dr), Paul Thompson (b), Dan Wilson (g), Tommy Lehman (flhj), Liz Carney (cl), Summer Cantor (basoon), Kent Larmee (frh)

Skriv et svar