Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BRUNOD / GALLO /BARBIERO

«Extrema Ratio»
CALIGOLA RECORDS 2216

Vi vet det skjer mye spennende innenfor den italienske jazzen, og en av de man har fulgt en del år, er bassisten Danilo Gallo. Her har han gjort en trioplate med gitaristen Maurizio Brunod og trommeslageren Massimo Barbiero, med låter laget av de tre, pluss noe tradisjonelt stoff, pluss Charlie Hadens «Our Spanish Love Song» og Chris Speeds «K».

Det starter med den tradisjonelle «Reine», som jeg tviler på har noe som helst med øye ytterst i Lofoten i Norge å gjøre. Men det er mye luft og svevende fugler i låta, som mer enn gjerne kunne vært forbundet med øya der oppe i nord. Det er Gallo og Brunod som leder an i en lyrisk og litt Pat Metheny-lignende melodi, som er fin nok, og som garantert kommer til å plukkes opp av ett eller annet TV-team som skal lage en naturfilm om fjell og fjord. Sammen har de laget andresporet «100% Organic», som har en helt annen temperatur enn åpningssporet. Her spiller Brunod akustisk gitar, men vi får aldri noen forløsning, siden låta er kort og hvor det ikke skjer så mye spennende.

Så er vi tilbake i det litt lyriske gitarområdet med Charlie Hadens «Our Spanish Love Song», hvor Brunod leder an, over Gallos elbass o0g Barbieros løse trommespill.

Og slik fortsetter det. Vi får en reprise på «Reine», vi får helt ok elbass-spill som tenderer mot jazzrock og Jaco Pastorious, og vi blir sittende å lure på om det ikke snart skjer noe spennende.

I det hele blir dette en litt ensporet gitartrioplate, hvor vi får mange fine og lyriske gitarsekvenser, i landskapet til Pat Metheny, en raga (som er spennende nok), og som beveger seg mot McLaughlins flørting med den indiske musikken. Men stort sett blir dette litt for stillestående for denne anmelderen.

Jeg vet at, i alle fall Gallo er en racer på bass, og at han har mange gode ideer i bakhodet. Men på denne plata, synes jeg han er altfor mye «i lomma på» Maurizio Brunod, som fører til at «Extrema Ratio», blir stillestående og litt kjedelig. Dessverre.

Jan Granlie

Maurizio Brunod (g, live sampling, loop), Danilo Gallo (b, bassbalalaika, live sampling), Massimo Barbiero (dr, marimba, udu dr, timpani, wave dr, glockenspiel)

Skriv et svar