Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BRUTTER

«Brutter»
HUBROLP3564

Brutter er et originalt, norsk prosjekt gjort av brødrene Christian og Fredrik Wallumrød. Fredrik kjenner de fleste, i alle fall i Norge, fra samarbeid med bl.a. Susanna Wallumrød, Jarle Bernhoft, Span, El Caco og Dog Almighty, mens storebror Christian er en av Norges mest kjente musikere innenfor den nye jazzen og samtidsmusikken. Han har blitt nominert til Nordisk Råds Musikkpris, har sitt eget ensemble oppe og går, spiller med kvartetten Dans Les Arbres, har hatt sin egen trio, pluss at han var en viktig brikke i band som Close Erase, Audun Kleives Generator X, Airamero, Merriwinkle osv. Han er også en del av det kreative miljøet rundt Punkt-festivalen i Kristiansand, og kom, for ikke så lenge siden ut med soloplate på Hubro.

De to brødrene kommer fra Kongsberg, og har mer eller mindre vært ambassadører for jazzlivet i byen helt siden Christian gjorde seg bemerket i Airamero, mens han studerte ved Jazzlinja i Trondheim.

Nå får vi de to i tre relativt lange låter, som alle er en slags dyster industrijazz med dystre rytmer og klangbilder. Da jeg satte den på. Lurte jeg faktisk på om den skulle spilles på 45 omdr. i stedet for 33, men det er nok meningen at dette skal være såpass dystert og dommedagsaktig.

På side A får vi de to låtene «Geigered» og «Radiopuls», og begge er relativt tunge å fordøye. Men lytter du nøye, så oppdager du ting som man må lytte nøye gjennom plata flere ganger for å oppdage.

Side B er viet en låt, den drøyt kvarteret lange «Badminron Bleak», som føles som en badmintonkamp på slow motion.

De to brødrene følger hverandre hele veien, og de er nesten mer som siamesiske tvillinger enn brødre på denne plata.

Jeg tror det hadde vært interessant å hørt denne duoen live i et relativt mørkt lokale, eller at musikken hadde blitt satt inn i en sammenheng, for eksempel via filmmediet eller lignende.

Men det er fascinerende lytting, og jeg er glad for at de to brødrene har gått til det skritt å spille sammen, og at Andreas Mæland på Hubro ville gi det ut på plate.

Jan Granlie

Fredrik Wallumrød (dr, elec), Christian Wallumrød (dr.mach., synth, elec.)

Skriv et svar