Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BURAK KAYA

«Climate Change»
WE PLAY

Gitaristen Burak Kaya kommer fra Ankara I Tyrkia, og startet å spille klassisk gitar da han var 12 år. I en lang periode spilte han både klassisk musikk og jazzstandarder, men etter hvert ble det mer og mer jazz. Og da mest i små grupper.

«Climate Change» er hans fjerde innspilling etter debuten i 1992 med gruppen Cekirdek (to vokalister, trommer, bass og gitar).

I stedet for å forsterke opp gitaren og «trøkke til» som de fleste andre som får utdelt et slikt instrument, foretrekker han å spille så akustisk som mulig og med nylonstrenger. I følge ham selv, gir dette den mest naturlige lyden.

På hans nyeste innspilling møter vi han sammen med bassisten Ozan Musluoglu og perkusjonisten Yinon Muallem i ni låter som ligger tett opp mot det vi kan kalle verdensmusikk med jazztilbøyeligheter.

Musikken virker veldig upretensiøs og tilbakelent. Kaya er en glitrende god gitarist som kan alt det tekniske, og som i tillegg skriver fine låter i skjæringspunktet mellom latinjazz, tyrkisk (Anatolian) klassisk musikk og verdensmusikk.

Ved siden av kapellmesteren selv. Legger vi merke til fint bass-spill fra Ozan Musluoglu, og det er tydelig å merke at disse to har spilt mye med hverandre opp gjennom årene.

Ei fin plate for den som liker akustisk gitar med latintilbøyeligheter.

Jan Granlie

Burak Kaya (g), Ozan Musluoglu (b), Yinon Muallem (perc)

Skriv et svar