Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CAMILLE-ALBAN SPRENG

«Dear Uncle Lennie»
YOLK RECORDS, J 2091

Camille-Alban Spreng er en pianist og komponist bosatt i Brussel, som blant annet har fått opplæring av Kris Defoort. Han er leder for bandet ODIL med Sam Comerford, Geoffrey Fiorese, Tom Bourgeois og Paul Berne, kvintetten Mobilhome med Vitja Pauwels, Lennart Heyndels, Sam Comerford og Théo Lanau og trioen Dear Uncle Lennie med gitaristen Benjamin Sauzereau og banjoisten Marco Giongrandi. Han spiller for tiden i Jordi Cassagnes band Limite. Han skriver også musikk for teater og performance. Han jobbet med flere regissører og han er også medarrangør av Pool Sessions, en serie konserter i Brussel.

Og når man hører på platen Dear Uncle Lennie, forstår vi hvorfor han er en ettertraktet komponist og musiker til teatre og performanceoppsetninger. For dette er musikk som passer perfekt inn i sceneproduksjoner, med dans og andre kreative kunstformer.

De fleste «sekvensene» er skrevet av Camille-Alban Spreng, og skriker nærmest etter nor visuelt å se på mens man lytter. De andre «sekvensene» er skrevet av Benjamin Sauzereau, og er ikke like «teatralske». Men gjennom hele platen får vi relativt «lett», morsom og liketil musikk som er ytterst sjarmerende, og som, innimellom kan virke enkel – men ytterst effektiv. Og med de forskjellige, akustiske gitarene sammen med banjo, skapes et ytterst behagelig og vennlig lydbilde, hvor de tre musikerne kommuniserer fremragende. Noe av musikken kan, hvis man legger mye velvilje til, kunne sammenlignes med noe vi har fått fra Bill Frisell de senere årene, men musikken er ytterst personlig og fin, og man skal være en skikkelig «surpomp» om man ikke blir i godt humør av å høre denne dyktige og velspillende trioen.

Jan Granlie

Camille-Alban Spreng (p), Benjamin Sauzereau (g), Marco Diongrandi bjo)

Skriv et svar