Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CATHRINE LEGARDH / SIGURDUR FLOSASON

«Stilhed & Storm»
STORYVILLE, 1014355

Vokalisten Cathrine Legardh ble født i 1973 og vokste opp nord for København av dansk/norske/svenske foreldre. Hun er utdannet musikklærer, men bestemte seg i 2006 for å si opp stillingen som musikklærer for å ofre seg helt til sangkarrieren. Hun har fått opplæring i Storbritannia ved bl.a. Fionna Duncan (Glasgow) og New York av Sheila Jordan og Jay Clayton.

Sigurdur Flosason er Islands mest kjente altsaksofonist med en rekke musikalske prosjekter bak seg, og han har også tidligere samarbeidet med Legardh, blant annet på albumet Land & Sky, som kom for noen år siden. På deres nhyeste utgivelse, samarbeider de to om tekst og musikk, pluss at de har med seg pianisten Anna Gréta Sigurðardóttir, som er en av de unge nye pianistene man har lagt merke til fra Island, bassisten Jesper Thorn og trommeslageren Espen Laub von Lillienskjold, de to siste danske musikere man hører ofte innenfor mainstreamjazzen i Danmark. Og det er innenfor denne musikkstilen vi møter de fem på denne platen.

Og vi får 15 låter, som alle låter omtrent dansk som det er mulig å gjøre det. Og det gjelder ikke kun fordi Legardh synger på dansk, men at hele atmosfæren er fryktelig dansk. Det er nesten som en slags oppfølger av Grete og Jørgen Ingemann og deres Melodi Grand Prix-suksess «Dansevise» skrevet av Otto Francker og Sejr Volmer-Sørensen, og som vant finalen i 1963.

Det vil si at musikken er behagelig og fin. Legardh synger med en stoisk ro gjennom hele albumet, Flosason er en dyktig altsaksofonist, som innimellom trekker inn mer moderne tonerekker i noen av sine solier. Sigurðardóttir spiller behagelig piano og viser sine ytterst gode sider ved flere anledninger, og jeg skulle vel egentlig tenkt meg at hun kunne gi oss flere solier enn hun gjør, for de hun gjør er ytterst smakfulle. Og kompet med Thorn og von Lillienskjold følger de andre helt til døra med fint spill.

Men det er i første rekke Legardhs fine vokal som får oss til å senke skuldrene og nyte denne platen. Og dette er blitt en utgivelse man blir i godt humør av, og stresset forsvinner som dugg for solen allerede fra første låt.

Jan Granlie

Cathrine Legardh (vocal), Sigurdur Flosason (alto saxophone), Anna Gréta Sigurðardóttir (piano), Jesper Thorn (bass), Espen Laub von Lillienskjold (drums)

Skriv et svar