Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CHARLIE HADEN / JIM HALL

«Charlie Haden Jim Hall»
IMPULSE 0602537841837

Så er det bare å roe helt ned, med to av jazzhistoriens fremste musikere på hvert sitt instrument. Bassisten Charlie Haden og gitaristen Jim Hall. Innspillingen her er gjort på Montreal Jazz Festival den 2. juli 1990.

Charlie Haden og Jim Hall spilte en rekke duokonserter sammen opp gjennom årene, men dette møtet i Montreal var blant de aller første. Gitt deres respektive karrierer opp til dette punktet, hadde begge to nesten perfeksjonert kunsten med å spille i en kammerjazzsetting.

Vi får nydelige og vare versjoner av standarder som «Bemsha Swing», «Body and Soul», og «Skylark» sammen med Ornette Colemans «Turnaround» og gode originaler av begge – inkludert Hadens ømme og vakre «First Song» og «In the Moment», og Hall’s latin waltz «Down From Antigua» og hans flotte oppvisning i «Big Blues»

Musikken er et eventyr fra start til mål. Den utvikler seg gradvis og i løpet av de 76 minutter minuttene det varer.
Platen er blitt et vakkert minne over to av jazzhistoriens beste musikere innenfor hver sin instrumentgren. Og for den som like kammerjazz, er dette kanskje en av de beste innspillingene man kan oppdrive innenfor arten!

Jan Granlie

Jim Hall (g), Charlie Haden (b

 

Skriv et svar