Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CHICAGO/SAO PAULO UNDERGROUND FEAT. PHAROAH SANDERS

«Pharoah & The Underground»
CLEAN FEED CF301CD

Under Jazz em Agusto i den flotte parken Gulbenkian i Lisboa i 2013, var et av høydepunktene konserten med saksofonlegenden Pharoah Sanders sammen med Chicago/Sao Paulo Underground. Solen hadde akkurat gått ned, det var varmt og godt i været og man fikk innflyvningen til Lisboa Airport sammen med musikken gjennom flere nydelige kvelder.

Konserten med Sanders og undergrunnen den 11. august ble tapet, og resultatet foreligger nå på CD. Og takk og pris for det!

Chicago/Sao Paulo Underground er hjertebarna til trompeteren Rob Mazurek. Med seg i disse to banda har han Guilerme Granado på synth, samples, perkusjon og stemme, Mauricio Takara på perkusjon og elektronikk, Matthew Lux på bass og Chad Taylor på trommer.

Det er utvilsomt Mazurek som er den som driver dette framover. Sanders blir mer som gjest å regne, men hele tiden inviterer Mazurek saksofonlegenden inn i spillet med fine innspill. I tillegg leverer han noen fine trompetsoloer som nesten ikke hadde trengt annet følge enn litt perkusjon.

I de partiene hvor Sanders våkner og deltar, så gjør han det med stor entusiasme og spilleglede. Han er med på å løfte musikken, men jeg hadde håpet at vi fikk mer av hans spill, når han først skulle på en scene og at det i tillegg skulle utgis på plate. Men vi kan godt høre at han ikke er noen ungdom lenger (han er født i 1940), for hans fysikk er ikke den beste lenger.

Vi får sju spor, hvor elektronikken er tilstedeværende hele veien. Chad Taylor bryter gjennom fra tid til annen med solid og interessant trommespill, mens «elektrikerne» blir litt utydelige i det hele. Det er mye av dem, men jeg klarer ikke helt å finne ut av hva de vil med det de gjør.

Men Mazurek er i strålende form. Hans trompetspill ligger oftest relativt høyt i toneleiet, men det fungerer flott i denne sammenhengen.

Jan Granlie

Pharoah Sanders (s, v), Rob Mazurek (tp, elec, fl, v), Guilerme Granado (synth, samples, perk, v), Mauricio Takara (perc, elec), Matthew Lux (b), Chad Taylor (dr)

Skriv et svar