Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

VON BÜLOW, KRISTIANSEN & LUNDGAARD feat. ZIGMUND

«The Good Life»
STUNT RECORDS STUCD 14032

Danske Christina von Bülow vokste opp med en jazzgitarist som far, men det ble saksofonen som ble hennes instrument. For snart 25 år siden tok hun privattimer hos Stan Getz, og det er ikke til å legge skjul på at man kan høre at Getz har vært en inspirasjonskilde. Det gjelder både spillteknisk og musikalsk.

På «The Good Life» som er et liveopptak fra 2012, har hun med seg Søren Kristiansen på piano, Jesper Lundgaard på bass og Eliot Zigmund på trommer. Det høres om som en konsert jeg gjerne skulle vært på, for her er det melodisk jazz spilt av en kvartett som virker å kose seg på scenen. Det vises også i at de fleste av låtene tikker og går mot mellom åtte og elleve minutter før de avsluttes. For her tar det ene delikate – om enn ikke revolusjonerende – solopartiet det andre.

Tittelsporet skrevet av Distel/Reardon er en av mange perler, og musikerne går aldri i veien for hverandre musikalsk, men gir tid og plass nok til at alle får utfolde seg akkurat så mye som de ønsker. Dette er en fantastisk feel-good-plate som bærer sin tittel med bravur. For med denne i cd-spilleren er «the good life» garantert.

Roy Ervin Solstad

Christina von Bülow (s), Søren Kristiansen (p), Jesper Lundgaard (b), Eliot Zigmund (dr)

Skriv et svar