Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CHRISTINA VON BÜLOW

«Of a Lovely Song»
STORYVILLE 1014313

Christina von Bülow har i en årrekke vært en av Danmarks ledende altsaksofonister, og har i mange år ledet sine egne band. Hun har alltid hatt Lee Konitz som en slags «ledestjerne» og allerede som relativt ung tok hun privattimer hos Stan Getz. Hun ha vært å høre med egen trio, med pianisten Ben Besiakov, Horace Parlan, Jesper Lundgaard, Fredrik Lundin, Daniel Franck, Frands Rifbjerg, Søren Kristiansen, Rune Gustafsson, Georg Riedel, Herlin Riley, Allan Botschinsky, Putte Wickman, Doug Raney, Marilyn Mazur, DR Big Band og mange flere.

På sin nye innspilling, har hun satt sammen et skikkelig stjernelag, med den svenske bassisten Palle Danielsson, den amerikanske trommeslageren Elliot Zigmund, og med sin sønn, Pelle Von Bülow på gitar på noen spor.

Og den som har et godt øye til altsaksofonister som Lee Konitz, Stan Getz, Art Pepper og deres kumpaner, vil nikke annerkjennende til von Bülows nye innspilling. For her er det mye som kan minne om hennes forbilder, uten at det er noe som helst galt med det.

Bare det å få med Zigmund og Danielsson på et slikt prosjekt, må være en drøm for en musiker som von Bülow. Særlig synes jeg Danielssons spill er strålende. Von Bülow svever over det hele med stoisk ro og sikkerhet, og bak pusher Zigmund det hele framover på en fin måte.

Og når von Bülow junior kommer med på gitar på Gershwins «I Loves You Porgy», på Christinas egen «Of a Lovely Song» og Jimmy Rowles «The Peacock», så løfter det hele seg ytterligere. Pelle von Bülow må være et av de største gitartalentene innenfor denne formen for jazz danskene har klart å oppfostre de senere årene, og et navn man garantert vil stifte bekjentskap med i resten av Europa og verden med tiden.

Hele innspillingen roper ut i en travel by om ro. Og etter en stresset dag, kan det ikke være noe bedre enn å sette seg i godstolen med et godt glass rødt, og sette på denne innspillingen. Jeg tror det fungerer adskillig bedre enn all mulig medisinering og andre angstfordrivende tiltak. For den musikken denne gjengen framfører på «Of a Lovely Song» er sjelebot, og når de avslutter med von Bülows egen «Sørgemarch», kan jeg nesten akseptere det meste av hva tullebukker som Donald Trump, Inger Støjberg og Sylvi Listhaug spyr ut av seg av motbydeligheter, bare jeg har denne innspillingen å sette raskt på etter av tulebukkene har snakket ferdig.

En nydelig innspilling som fungerer som balsam for sjelen!

Jan Granlie

Christina von Bülow (as), Palle Danielsson (b), Eliot Zigmund (dr), Pelle von Bülow (g)

Skriv et svar