Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DAMAZTRA

«Flag Of Time»
ILK270LP

Den danske trioen Damaztra, er en forkortelse på navnene til de tre musikerne Peter DAnstrup (akustisk bass gitar), Marilyn MAZur (trommer, perkusjon, marimba, vibrafon) og Kasper TRAnberg (kornett og trompet). Dette er tre musikere som i mange år har befunnet seg helt i front i det danske jazzlandskapet, og at de tre nå har satt hverandre stevne, er helt på sin plass.

De starter med «Over The Fields», og den, som de fleste andre låtene, er komponert av de tre i fellesskap. Dette er en litt heftig sak, som får meg til å tenke litt på norske Jøkleba, men allikevel befinner de seg et stykke unna Balke, Kleive og Jørgensen. Men det er noe med tilnærmingen, som får meg til å tenke tanken. Her briljerer trompeteren Kasper Tranberg, over en hardt arbeidende Danstrup på bass og Mazurs på  trommer. Og det er godt å høre Mazur spille trommer, og ikke bare perkusjon, som vi er mest vant til å høre henne.

«Sound Cooking» er mer løsere i formen, men med Tranbergs fine trompetspill i føringen over fint bass-spill av Danstrup og Mazurs perkusjon, mens «Hazy Gravity» beveger seg i retning Miles Davis i hans senere år. En helt nedpå låt med Tranberg som ledende solist over et litt flytende landskap skapt av Mazur og Danstrup.

Og slik fortsetter det gjennom drøyt 40 minutter. Mazurs lekende perkusjon og trommer legger et flott bakteppe for Danstrups akustiske bassgitar, og ikke minst Tranbergs flotte trompet- og kornettspill. Han er uten tvil en svært underkjent, dansk trompeter, som burde få mye mer oppmerksomhet enn det han får per i dag, for det finnes ikke så veldig mange trompetere i Danmark (eller Norden) med en slik teknikk og et uttrykk som Tranberg.

«Flag Of Time» er blitt en spennende innspilling, med tre musikere som har satt hverandre «stevne» for å «leke» seg fram til noe i studio. Og den leken disse tre har holdt på med, sammen med lydtekniker Thomas Vang, kan vi heldigvis også være tilskuere til på denne platen.

Jan Granlie

Kasper Tranberg (tp, cor), Peter Danstrup (b), Marilyn Mazur (dr, perc, mar, vib)

Skriv et svar