Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DANIEL HERSKEDAL

«Slow Eastbound Train»
EDITION EDN1057

Den norske tubaisten Daniel Herskedal har tatt sin musikalske utdannelse i København, og har vært å høre i flere prosjekter med saksofonisten Marius Nesset. Hans nye plate ligger et godt stykke unna den musikken vi er vant til å høre fra bl.a. Marius Nesset, men likefuldt er den intens og vital, men på en helt annen måte enn fra saksofonrebellen fra Os.

Med seg på «Slow Eastbound Train» har han pianisten Eyolf Dale, perkusjonisten Helge Andreas Norbakken og kammerorkesteret The Trondheim Soloists, en sammensetning som skaper et interessant lydbilde og variasjon I låtvalget.

Alle komposisjonene er skrevet av Herskedal, og spenner fra vakker kammermusikk via afrikansk inspirasjon til mer streite jazzinspirerte ting.

Førstelåta «The Mistral Noir» spiller han oppå seg selv, sammen med Trondheimsolistene, mens i andrelåta, «Rainfall», hvor de andre musikerne kommer inn, får vi en slags afrikansk stemning. I tredjelåta «Monsoon Coming» er det akkurat det vi får en følelse av. Det hviler en slags spenning over det hele, ikke minst takket være et svært inspirert og flott kor av Eyolf Dale (for dere som ikke kjenner navnet, er det bare å merke seg det).

«The Solar Winds’ Effects on Earth» åpner med flere lag med tuba og piano, og det høres ikke ut som Herskedal har stor tro på jordas ve og vel. Dette er en ettertenksom komposisjon hvor Herskedal virkelig får vist fram sine evner som tubaist.

«Daniel’s Dust Devil» kan tyde på at den gode tubaist har støv på hjernen. Dette er en teknisk oppvisning fra den gode Moldenseren.

Og slik fortsetter det, men vakre komposisjoner fremført av ytterst dyktige musikere i en fin produksjon. Ved siden av Herskedals fine spill, legger vi spesielt merke til Eyolf Dales, som alltid, nydelige og kreative pianospill.

Herskedal er en strålende tubaist, både teknisk og idémessig, og med de musikerne han her omgir seg med, har han funnet en gjeng som passer perfekt inn i hans ideer og visjoner.

Jan Granlie

Daniel Herskedal (tu, btp), Eyolf Dale (p), Helge Andreas Norbakken (perc), Trondheimsolistene

Skriv et svar