Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DANISH RADIO BIG BAND

«Jazzin’ Around Christmas»
STORYVILLE 1014305

Juleplatene er i ferd med å fylle opp i hyllene. Overalt kommer det ut plater rettet mot akkurat denne høytiden, og selv om det er mange artister som har laget strålende «julemusikk», blir det ikke så veldig mye mer jul i stua, om man får et titalls nye versjoner av de kjente julesangene.

Nå har det danske radiostorbandet også kastet seg på bølgen. På «Jazzin’ Around Christmas» har de invitert en gjeng vokalister, pluss trompeteren Palle Mikkelborg til å bidra med å spre julestemning i de mørke kroker.

Det danske radiostorbandet er et godt storband. Det inneholder en rekke strålende ensemblemusikere, pluss også noen gode solister, og siden bandet har den norske direktøren Biger Carlsen som organisator, en person som virkelig kan storband gjennom mange år som primus motor for Sandvika Storband i Norge, så forventer jeg en litt original og spennende plate, med kanskje noen julemelodier som vi ikke kjenner altfor godt fra før.

Men det er nesten litt synd å måtte si at her er det meste kjent. Det starter med «I’ll Be Home For Christmas» hvor vokalisten Bobo Moreno gjør en god figur. Så følger «Jingle Bells» med Sinne Eeg som vokalist, en dansk vokalist som virkelig er i ferd med å slå gjennom internasjonalt, særlig i USA, og som her gjør en helt grei jobb.

Deretter følger mer eller mindre kjente låter med vokalister som Ola Onabulé, Curtis Stigers, Lisa Nilsson, Mads Mathias, Mimi Terris, Miriam Mandipira, Cæcilie Nordby og Niels HP, før høydepunktet, «When You Wish Upon A Star» med trompeteren Palle Mikkelborg, avslutter overbevisende.

Av det som fortoner seg som mest originalt gjennom platen, er i første rekke Ola Onabulé, som gjør en fin og innlevende versjon av «Deck The Halls», Mimi Terris i «It’s The Most Wonderful Time Of The Year» og Miriam Mandipira i «I Pray On Christmas».

Gjennomgående er dette en grei gjennomkjøring av «julelåter». Men det er verdt å trekke fram Palle Mikkelborgs innsats i sistelåta, med et spill som er akkurat så perfekt som det skal være. Platen er velspilt og helt grei, selv om jeg godt kunne tenkt meg at de noen ganger skjenet litt ut til venstre eller høyre for å gjøre det hele mer interessant.

Jan Granlie

Danish Radio Big Band, Bobo Moreno, Ola Onabulé, Curtis Stigers, Lisa Nilsson, Mads Mathias, Mimi Terris, Miriam Mandipira, Cæcilie Nordby, Niels HP (v), Palle Mikkelborg (tp)

Skriv et svar