Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DAVE BALLOU

«solo trumpet»
CLEAN FEED CF349CD

Dave Ballou har utgitt ut ni internasjonalt anerkjente CDer som leder og co-leder. Han har spilt med ensembler ledet av Michael Formanek, Maria Schneider, Andrew Hill, Dave Liebman, Oliver Lake, Joe Lovano, Sheila Jordan, Steely Dan, Rabih Abou-Kahlil, Don Preston og en rekke andre jazzpersonligheter. Han har gjort Bachs Brandenburg-konsert med Bella Musica Orchestra of New York, Larry Austins Improvisasjoner med Boston Modern Orchestra Project, og Gunther Schuller «Journey Into Jazz» med Spokane Symphony og Boston Modern Orchestra Project.

Etter et kort studium ved University of Rhode Island, fortsatte han på Berklee College of Music. Der studerte han med Herb Pomeroy, Greg Hopkins, Jimmy Mosher og Greg Fritze. Andre lærere har vært George Garzone, Jerry Bergonzi, Hal Crook, Laurie Frink, Charles Schluter, Jeff Stout og Paul Caputo.

I 1994 flyttet han til New York City. Her søkte han et fellesskap hvor han kunne vokse som artist og være omgitt av likesinnede musikere. Dave havnet i Brooklyn og tok del i den pulserende scenen der. I New York har han spilt i en rekke Broadway-show, vært studiomusiker og gjort en rekke konserter med noen av sine helter: Joe Lovano, Sheila Jordan, Tim Berne, Billy Hart, Dewey Redman, Michael Formanek og Dave Liebman.

På hans første innspilling på det portugisiske selskapet Clean Feed, får vi høre han i en oppvisning i solo trompetspill, via 10 komposisjoner, mesteparten improvisert fram på direkten i studio, mens et par komposisjoner er nedskrevet på forhånd.

Og det er en gnistrende god tekniker vi møter på denne plata. For alle med hang til trompeten som instrument, burde dette være en plate som bør studeres fra ende til annen.

Ballou har en typisk, klassisk tone i de forskjellige hornene han benytter, og selv om musikken er eksperimentell, så benytter han seg ikke av noen form for elektronikk eller overdubbinger.

En plate for alle trompetstudenter, fra en som kan sine horn!

Jan Granlie

Dave Ballou (Bbtp, flh, piccolo-tp)

Skriv et svar